Flashback friday

Places I’ve been

Toen ik bezig was met het bericht 10 Year Challenge besefte ik ook dat ik op de afgelopen 10 jaar al heel wat van de wereld heb gezien. Van de wereld is eigenlijk een veel te groot woord, want ik heb het Europese continent nog nooit verlaten. img_5285De meeste plaatsen waar ik al geweest ben, heb ik eens aangeduid op een kaart van Europa. Over bepaalde bestemmingen heb ik eerder blogberichten geschreven, die geef ik jullie nog eens allemaal mee, zodat jullie misschien een idee krijgen voor een volgende reis! Ik krijg telkens een heel geweldig gevoel wanneer ik stukjes van de wereld ontdek, het liefst al wandelend. Avonturen die ik blijf koesteren en hier ook graag deel met jullie. Maar telkens kom ik ook graag terug thuis, want hier in Schorisse blijf ik verwonderd van al dat schoons dat m’n thuisdorp te bieden heeft.

Als kind zijn wij eigenlijk nooit echt op reis geweest want als boeren ging dat niet. Enkel een daguitstap zat er eens in: naar Wallonië of het noorden van Frankrijk. De eerste reizen die ik maakte, waren dan ook schoolreizen naar Amsterdam (één dag in 2007), Parijs (drie dagen in 2008) en Keulen (één dag in 2009). Daarvan herinner ik me eigenlijk niet super veel. Afgelopen augustus ging ik met m’n beste vriendin – die ik ken van in het middelbaar – nog eens terug naar Amsterdam voor een driedaagse. Over die stad zal ik dus nog kunnen schrijven. De grootste reis met m’n middelbare school was de eindejaarsreis naar Barcelona in april 2009. Onderweg maakten we een stop in het zuiden van Frankrijk: in Avignon.

Met m’n hogeschool ging ik in september 2011 op driedaagse naar de omgeving van Rennes in Bretagne, net voorbij Normandië. We stopten onderweg ook voor een bezoek aan de Mont Saint-Michel. Begin mei 2012 ging ik op eindejaarsreis naar Ierland, Wales en Engeland. Ik zat toen voor de eerste maal op het vliegtuig en de boot! De meeste bezoeken waren landbouwgerelateerd en dus duid ik niet al die plaatsen op de kaart aan. We werden wel als echte toeristen door Dublin gegidst én reden met de bus de populaire Ring of Kerry route af.

Europa

In datzelfde jaar, in september 2012, ging ik met m’n zussen Sofie en Valerie een week op vakantie naar het Griekse eiland Corfu. We genoten van de stralende zon aan het strand maar ook tijdens uitstappen met een boot én met de jeep. Tijdens een jeepsafari klommen we naar het hoogste punt van Corfu: de top van de Pantokrator.

De jaren nadien ging ik in de zomer telkens voor enkele dagen op citytrip: in 2013 en 2014 met m’n beste vriendin Angela naar respectievelijk Londen en Lissabon, in 2015 met m’n zus Stefanie en m’n nichten Eline en Jelke terug naar Londen. Afgelopen oktober ben ik al voor m’n derde keer naar Londen geweest – met m’n zus Stefanie – en komende november gaan we al terug, opnieuw met onze nichten! Over de hoofdstad van het Verenigd Koninkrijk heb ik eerder een het beste van bericht geschreven. Over Lissabon heb ik dat nog niet gedaan, maar ik vertelde wel al over uitstappen die we daar maakten: naar Cabo da RocaPraia do Guincho en Belém.

In eigen land beleefde ik ook top avonturen: bootje varen op de reien in Brugge (juni 2016), kajakken op de Ourthe in Durbuy (april 2017) en een 30 meter hoge uitkijktoren beklimmen in de Lommelse Sahara (juni 2018). Op de kaart heb ik enkel de kust, Vlaanderen en Wallonië aangeduid omdat het anders te druk zou worden.

img_5689

M’n twee grootste en indrukwekkendste reizen dateren van de laatste twee jaar. Ik vond opnieuw de ideale reispartner in m’n kleine zus Stefanie. We houden allebei van beweging en avontuur: veel wandelen en op die manier veel zien! Af en toe hebben we uiteraard ook de tijd genomen om uitgebreid te gaan eten en rustig aan het strand of zwembad een boek te lezen. In september 2017 trokken we naar Pula en Medulin in Istrië, Kroatië. Van daaruit bezochten we ook Venetië en de Sloveense kust – over die prachtige kuststeden van Slovenië post ik vast en zeker nog een bericht! In september 2018 trokken we naar Andalusië, de zuidelijkste regio van Spanje. Vanuit Malaga trokken we er elke dag op uit: naar onder andere Ronda, Cordoba, Monachil, Alora en El Chorro. Op deze laatste plaats bewandelden we El Caminito del Rey – bovenstaande foto toont ons daar. De foto bovenaan dit bericht is genomen tijdens een wandeling door en rond de kloof van Ronda. Meer krijgen jullie daar later zeker nog van te zien!

Net zoals bij de muziekevenementen waar ik bij was, maak ik ook hier een lijstje met al m’n bestemmingen op een rij. Een mooie afsluiter van dit bericht, dat ik hopelijk nog regelmatig mag bijwerken!

Het lijstje van de plaatsen waar ik in m’n leven al op reis ben geweest – the places I’ve been:

 • Amsterdam (2007 én 2018)
 • Parijs (2008)
 • Keulen (2009)
 • Avignon en Barcelona (2009)
 • Rennes en Mont Saint-Michel (2011)
 • Dublin en Ring of Kerry in Ierland (2012)
 • Corfu (2012)
 • Londen (2013, 2015, 2018 én 2019)
 • Lissabon (2014)
 • Istrië in Kroatië, Venetië en kust van Slovenië (2017)
 • Andalusië (2018)
 • Rome (2019)

UPDATE Eind 2019 zal hier nog een stad bijkomen maar welke dat is, kan ik nu nog niet zeggen want Stefanie en ik gaan op een nieuw avontuur: we gaan op citytrip met srprs.me naar een onbekende bestemming!

UPDATE Onze verrassingsreis op 12, 13 en 14 december 2019 ging naar… Rome! Ontdek het beste van de stad met m’n top 10 hier!

3 gedachtes over “Places I’ve been

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s