Op stap

Ring of Kerry

De Ring of Kerry is een erg populaire autoroute van zo’n 180 km in Ierland, meerbepaald op het schiereiland Iveragh. Killarney & Ring of KerryDeze route loopt rondom het schiereiland en laat langs kronkelende wegen prachtige berg- en dallandschappen zien. Daarnaast zijn er onderweg heel wat andere bezienswaardigheden.

Als startplaats wordt meestal Killarney genomen, een stad van 10 500 inwoners met heel wat verblijfsmogelijkheden. Hier vertrekt men tegen de wijzer in richting Killorglin en Glenbeigh. Daarna liggen Kells, Cahersiveen, Waterville, Caherdaniel en Sneem op de route. Om dan uiteindelijk via Kenmare en door het Killarney National Park terug te keren naar de stad Killarney.

Ring of Kerry map

Ik heb de autoroute beleefd op 9 mei 2012, toen ik op eindejaarsreis was met de studierichting Agro- en Biotechnologie van KATHO Roeselare. In die week vloog en vaarde ik trouwens voor de eerste keer, zie dat hier. Vanuit de bus hebben we genoten van de indrukwekkende uitzichten, alsook van de bezoeken die we deden. Zelfs al scheen de zon niet, ik kon niet stoppen met foto’s nemen van al dat moois. De bezienswaardigheden probeer ik nu allemaal op een rij te zetten, met wat uitleg onder de foto wanneer je deze aanklikt.

3 gedachtes over “Ring of Kerry

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s