Flashback friday

Autumn in London

IMG_2705Vorig weekend was ik in Londen, zoals ik jullie vertelde in London, Part II. Het werd een geweldig weekendje weg! Het was redelijk druk gevuld maar we hebben toch van alles kunnen genieten. Van de vliegtuigen op London Heathrow, van de herfstsfeer in de Londense parken, van de spectaculaire show die streetdancegroep Diversity bracht, van de romkom musical Waitress en van de herdenking op Remembrance Sunday. Ik vertel jullie er verder alles over, met toffe foto’s uiteraard!

De eerste foto die jullie hierboven bij de inleiding zien, is genomen in de Kensington Gardens. Het straalt echt de prachtige herfst uit, en toont ook een bekend Londens monument en gebouw. In het midden is namelijk de Albert Memorial te zien, met daarachter de Royal Albert Hall. Deze indrukwekkende concertzaal was op zaterdagvoormiddag omgeven door politie. Achteraf kwamen we te weten waarom: de koninklijke familie en andere vooraanstaanden woonden er ’s avonds het Festival of Remembrance bij.

Met de Magritte naar London Heathrow

We vertrokken vanuit Brussels Airport om tien na negen ’s avonds. Een uurtje vliegen, om dan door het uurverschil om twintig na negen te landen. Meteen een uur gewonnen dus! Ofwel een extra lange dag want iedereen had die dag nog moeten werken. De euforie dreef ons echter voort, zeker toen we zagen welk vliegtuig ons naar Londen zou vliegen: het Brussels Airlines vliegtuig met de schilderijen van Magritte! Hoe cool is dat niet!

In het terugkeren – met een uur vertraging – was het een gewoon vliegtuig, maar toen we net geland waren in Brussel zagen we wel het vliegtuig met de Smurfen staan! Naast Magritte en Aerosmurf bestaan ook nog Rackham (met tekeningen van Kuifje), Trident (met de Rode Duivels), Amare (een ode aan Tomorrowland) en sinds dit jaar ook Bruegel (naar schilder Pieter Bruegel de Oude). We zullen dus nog enkele keren op reis moeten, willen we kans maken! Voor Stefanie en ik zal dat volgende maand al zijn, dan gaan we op citytrip met srprs.me!

Magische herfsttaferelen in de Londense parken

Zaterdagvoormiddag genoten we van enkele Londense parken. De herfstsfeer die er heerst, is zo rustgevend en hartverwarmend. We gingen eerst naar de Kensington Gardens, de tuin van het gelijknamige koninklijke paleis waar William, Kate en hun kinderen George, Charlotte en Louis wonen.

74687729_10219301960356460_1491257334305914880_o

Het was fris maar we hadden een stralende zon. Ons zie je ook stralen! Hieronder een selfie van nu in vergelijking met een foto van onze vorige trip naar Londen. We staan op deze foto’s in dezelfde volgorde: Eline, Stefanie, Jelke en ik. De foto uit juli 2015 werd genomen in het Greenwich Park. We hadden graag terug naar dat park gegaan maar de tijd ontbrak ons.

Vervolgens gingen we naar Regent’s Park en Primrose Hill. Met Eline en Jelke waren we in 2015 niet tot op de top van Primrose Hill geweest. Dat moet je toch wel eens gedaan hebben! Zeker in dit prachtige seizoen! We genoten van het uitzicht, vanop een bankje of staand.

IMG_2738

Hieronder geef ik je een vergelijking met vorig jaar. De eerste foto is genomen op 26 oktober 2018, de tweede is van 9 november 2019. Je ziet dat de herfst nu al iets verder gevorderd was, nog meer kleuren!

IMG_6863IMG_2756

Van onze stoel geblazen door Diversity

Zaterdagnamiddag begon het te regenen, maar niet getreurd… Wij zaten lekker warm en droog in de Eventim Apollo. In deze concertzaal werden we van onze stoel geblazen door de geweldige show van Diversity! Deze groep streetdancers won in 2009 Britain’s Got Talent en vierde nu hun 10-jarig bestaan met hun Born Ready, The 10 Year Anniversary Tour.

77156148_2675438909181306_8323391610259767296_n75224872_465336137446646_8946479897623134208_n73554708_682103348979423_8485759477335719936_n

Het was trouwens in deze zaal dat ze exact 10 jaar geleden auditie deden. Fantastisch dat wij hier nu ook waren! Hieronder geef ik jullie het filmpje van die auditie eens mee. Alsook het optreden dat ze dit jaar brachten in Britain’s Got Talent, een voorsmaakje van hun tour, waar wij dus bij waren! We zijn nog steeds onder de indruk van al hun spektakel! Ik vond het ook zo geweldig dat ze veel vertelden, dat ze er een erg persoonlijke show van maakten. We voelden ons familie!

Genieten van musical Waitress, een romantische komedie

Veel tijd om stil te zitten hadden we na Diversity niet – enkel even op de metro en in McDonald’s – want zaterdagavond stond er nog een show op ons programma. Als je in Londen bent, moet je een musical gezien hebben, vinden we, en dus gingen we dit keer naar Waitress. Een romantische komedie die ons wel kon smaken – letterlijk dan nog want het ging over bakken! Om eerlijk te zijn, kon hij wel de musical die we daar in 2015 zagen niet overtreffen: Bend It Like Beckham was indrukwekkend! Hieronder de trailer van Waitress, met nu in de hoofdrol een sterke Lucie Jones.

Herdenking op Remembrance Sunday bijwonen, of toch proberen

In het Verenigd Koninkrijk wordt op de zondag het dichtst bij Wapenstilstandsdag (Remembrance Day) ook een herdenking gehouden. Deze zondag heet Remembrance Sunday. In Londen wordt vooral samengekomen rond het oorlogsmonument Cenotaph op Whitehall. Wij raakten niet meer tot daarbij maar stonden nabij de Horse Guards Parade. Van daar werd om 11 uur de 2 minuten stilte “ingeluid” en beëindigd door enorme kanonschoten. Indrukwekkend om zien, met paarden die het kanon brachten. Beklijvend ook hoe stil de stad werd. We hadden gehoopt de koninklijke familie te zien, die poppykransen kwam neerleggen rond de Cenotaph, maar het bleef bij dromen. We zagen wel een grote parade van oud-strijders en hun familieleden.

We brachten hier een tweetal uur door, tot we toch wel versteven waren van de koude. Intussen hadden we niet veel tijd meer, dus gingen we enkel nog eens naar de regio rond de Tower of London en de Tower Bridge. Daar kenden we ook een leuk restaurant. We hadden uiteindelijk eten nodig gehad want het werd nog een lange dag door de vertraging. Samengevat werd het een geweldig weekendje weg!

IMG_2809.JPG

4 gedachtes over “Autumn in London

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s