Flashback friday

Eerste keer op vliegtuig en boot

Exact drie jaar geleden was ik voor een week in Ierland. Ik zat in m’n laatste jaar Agro- en Biotechnologie in de Katholieke Hogeschool, ofwel KATHO, te Roeselare en daar organiseren ze elk jaar in mei eindejaarsreizen voor de laatstejaarsstudenten. In de tweede week van mei 2012 was de bestemming Ierland, Wales en Engeland. We bezochten verschillende land- en tuinbouwbedrijven maar werden ook ondergedompeld in de typische bezienswaardigheden: Dublin, Ring of Kerry en Snowdonia National Park. Op één week tijd hebben we echt veel gezien. Wat voor mij de reis ook heel speciaal maakte, was het feit dat ik voor de eerste keer het vliegtuig en de boot op ging!

Ierland, Engeland & Wales - Dublin, Holyhead, Dover, Calais, Charleroi

IMG_3908Met het vliegtuig vertrokken we op 6 mei op reis: van Charleroi naar Dublin. Ik heb m’n ogen uitgekeken op de luchthaven van Charleroi! Nog nooit een vliegtuig van zo dichtbij gezien en dus zeker nog nooit er één betreden. Maar het werd een veilige en leuke vlucht. Kort ook want op een uur stonden we in Dublin.

IMG_4875Op 8 mei 2012 werd er een leuke foto van me genomen, een foto die me toont met twee van de belangrijkste “gadgets” in m’n leven: m’n kodak en m’n laarzen! Ikzelf nam iets verderop een mooie foto van de eindeloze groene velden en de lichtblauwe wolken. Het was een prachtig weertje die dag, al hebben we ook de typische regen gehad. Maar dat hebben we niet aan ons hart laten komen.

Ierland 8 mei 2012

We reisden met de bus vijf dagen rond in Ierland en namen dan, op 10 mei, de boot van Dublin naar Holyhead. We hebben eerst lekker gegeten op de boot en dan zijn we op verkenning gegaan. Indrukwekkende boot, indrukwekkende uitzichten vanop de boot ook!

Na twee dagen rondtoeren in Wales en Engeland namen we op 12 mei de boot van Dover naar Calais. Het was echt mooi weer toen en dus kon ik heel wat mooie foto’s nemen. Van de bekende krijtrotsen van Dover aan de ene kant en van Cap Gris-Nez en Cap Blanc-Nez aan de andere kant. Het werd een heel geslaagde reis, om zo vele redenen!

Ik schreef trouwens vorige maand, bij de categorie Op stap, over een andere indrukwekkende kaap: Cabo da Roca.

 

2 gedachtes over “Eerste keer op vliegtuig en boot

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s