Over mij

Op 30 september 1991 werd ik geboren, als Julie, dochtertje van boer Herman en boerin Veerle. Ik had al een zusje, Sofie, en later kreeg ik er nog twee zusjes bij: Valerie en Stefanie. Samen groeiden we op te Maarke-Kerkem (Oost-Vlaanderen, België), tussen de koetjes en de kalfjes, tussen de tractoren en de machines. We hadden er stallen, weiden en een bos om in te spelen. Wat hadden we daar zo’n mooie kindertijd!

Op exact 1 januari 2000 verhuisden we met z’n allen naar Schorisse, een andere deelgemeente van Maarkedal, een paar kilometer verderop. Hier hadden we buurmeisjes en nichtjes om ons met te amuseren. Ontelbare keren wandelden we op het hof rond met de kalfjes. Ontelbare keren veel waterpret in de drinkbaden van de paarden. Ontelbare herinneringen…

We werden ouder, we puberden, we gingen naar school… Ik volgde vanaf september 2003 in het middelbaar les op het destijdse Sint-Bernarduscollege te Oudenaarde. Ik heb daar een uitstekende opleiding gekregen, waar ik erg blij met ben. Ik heb mooie herinneringen aan die tijd en leerde er m’n “best friend forever” kennen. In het 5e en 6e middelbaar voelde ik dat ik in de toekomst niet zonder ‘de landbouw’ zou kunnen en dus besloot ik na m’n afstuderen in juni 2009 verder te studeren in de landbouwrichting.

Van september 2009 tot juni 2012 studeerde ik aan het destijdse – wat is alles reeds nogal veranderd! – KATHO Roeselare, richting Agro- en Biotechnologie. Ik koos voor de afstudeerrichting landbouw, omdat ik nog niets van opleiding in de landbouwsector had gevolgd. Ik leerde er veel, vooral omdat de school met haar stages en uitstappen enorm praktijkgericht is.

IMG_9692-001

In oktober 2012, na de bachelor van 3 jaar, begon ik officieel thuis te werken. Met de bouwplannen in zicht was er toen zeker genoeg werk op de boerderij. Nu werk ik intussen een hele tijd thuis samen met m’n ouders en er is al zo veel veranderd. Alsook onze boerderij en onze werkmethode… Maar op die tijd ben ik het nog steeds niet beu. Er blijft steeds werk en er is steeds evolutie. ‘Het boerenleven’, samen met familie werken op de boerderij… dat is mijn ding, dat is mijn leven!

Op zaterdag 28 juni 2014 vierden we onze nieuwe melkveestal met een opendeurdag. We waren en zijn erg trots op deze verwezenlijking, al moest het echte werk nu nog beginnen: de stal goed doen draaien. De carrousel, die draaide en draait sowieso goed, sinds 29 januari van dat jaar.

In juni 2015 maakte ik een filmpje voor de YouFarm International Video Contest. Ik nam iedereen mee voor een dag op onze boerderij: “A day on our dairy farm” was de toepasselijke titel. In dit filmpje deel ik m’n passie, m’n leven op de boerderij met anderen en promoot ik de landbouw. Uiteindelijk werd ik derde in de wedstrijd, waar ik heel trots op ben. Bekijk hieronder zeker het filmpje (wel Engels gesproken want internationale wedstrijd). De prijs die ik won, was een erg mooie videocamera, waarmee ik al heel wat video’s maakte.

Op zondag 20 september 2015 was ons melkveebedrijf te bezoeken tijdens de Dag van de Landbouw. We hadden toen zo’n 130 melkkoeien en evenveel jongvee. We helpen graag mee om de landbouw in de kijker te zetten, om te tonen hoe het er op een boerderij echt aan toe gaat.

Op donderdag 7 december 2017 ontving ik op Agribex tijdens de uitreiking van de Farm Web Awards de award voor Farm Social Media Personality. Een zevenkoppige jury kroonde me tot winnaar voor m’n blog en Youtubekanaal over m’n avonturen (grotendeels) op ons melkveebedrijf. Op deze award ben ik super trots!

Op donderdag 20 februari 2020 had ik het genoegen en de eer om samen met een 30-tal jonge land- en tuinbouwers op diner te mogen bij de koning en de koningin. Ik voelde me erg onzeker en negatief die periode. De gebeurtenis op zich was voor mij ook een overdonderende ervaring. Enkele maanden nadien schreef ik er toch nog over, een oprecht bericht.

Op zaterdag 8 mei 2021 finishte ik samen met m’n zus Stefanie in de AG Belgian Coast Walk 80 km. Na maanden van vele wandeltrainingen stapten we dus met getrainde benen maar vooral op karakter de kustlijn van België af. Het is m’n grootste sportieve verwezenlijking en daar ben ik best trots op. Van 5 uur ’s ochtends tot 20 voor 8 ’s avonds legden we te voet door zand, weer en wind iets meer dan 80 km af!


Indien jullie ideeën, commentaar, warme woorden of wat dan ook hebben, kunnen jullie hieronder reageren ofwel me contacteren via julieke19@hotmail.com

Alvast bedankt voor het bezoekje aan m’n blog, hopelijk vond je wat je zocht, hopelijk kon ik je wat amuseren!

Julie Van Boven

IMG_2731__1__425

Hierboven poseer ik met Bex en Becky, m’n topbeestjes. Deze foto werd op 21 juli 2018 genomen, check ze allemaal hier.

12 gedachtes over “Over mij

 1. Wat een mooie blog heb je gemaakt!! En een kalfje geboren op 19 april 2018 met mijn naam…. fantastisch!!Je bent een geweldige meid,doe zo verder op de boerderij!

  Geliked door 1 persoon

 2. Ik las je artikel op vrt nws, proficiat, schitterend artikel, hoop dat veel mensen het lezen en eindelijk eens gaan beseffen dat hun idee over “de boeren” heel erg achterhaald is. Blijf vertellen over jullie bedrijf, over de innovaties en wees er trots op! En… Bedankt dat jullie ons van heerlijk, gezond eten voorzien!

  Like

   1. Wat een topmeid ben jij. We leerden je kennen omdat je ons een mooi speciaal kaartje stuurde
    t.g.v. onze 50ste huwelijksverjaardag. Bedankt , heel veel liefs, dikke kus van Guido en Rita
    (kaartje volgt)rita.guido@skynet.be

    Geliked door 1 persoon

 3. Met bewondering voor jou interesse in al het gebeuren op een melkveebedrijf, las ik jouw blog op internet. Ga zo door Julie!
  Als je uitgebreide informatie wilt op het gebied van de vruchtbaarheidsproblemen bij koeien en op het gebied van de inseminatietechniek, kijk dan een op mijn website: http://www.ybema.org

  Geliked door 1 persoon

 4. Julie, ik ben 1 van jullie dichtste buren in Schorisse geworden sinds 2006. Wat een prachtige familie zijn jullie. Herman, Veerle en hun 4 prachtige dochters. Steeds optimistisch, steeds tijd voor een leuke babbel, in een tijdperk dat dit uitzonderlijke kwaliteiten geworden zijn. Uiteraard zie ik jullie meestal hard aan ’t werk. Je gelukkig voelen en optimistisch zijn blijken kwaliteiten die uiterst besmettelijk zijn. Ik probeer zelf ook zo veel mogelijk mensen te besmetten met deze geluksvirussen. Het komt dus goed, als het al niet goed is vandaag.
  Michel

  Like

  1. Mooie woorden, Michel! We zijn blij met een buur als jij! Iemand die een babbel slaat en begrip opbrengt voor ons als boeren, dat gebeurt ook al niet veel meer. Tot snel ergens in ons mooie Schorisse!

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s