Op stap

El Caminito del Rey

img_5689Van 12 tot 20 september 2018 gingen m’n zus Stefanie en ik op reis naar Andalusië. Ik vertelde beknopt over onze avonturen in Andalusië op negen dagen. Over enkele hoogtepunten wil ik graag nog meer delen, zoals nu over onze wandeling in El Chorro: de befaamde El Caminito del Rey.

El Caminito del Rey (“Het Koningspaadje”) is een wandelpad van 1 meter breed, tegen rotswanden gebouwd, op zo’n 100 meter hoogte boven de rivier Guadalhorce! De inkom bedraagt 10 euro en om zeker binnen te kunnen, bestel je best op voorhand via deze officiële website. Er zijn steeds echter nog een aantal tickets op de dag zelf ter beschikking, maar die zijn voor de snelle. Wij hadden geluk en konden op 18 september 2018 ongepland nog net na de middag binnen raken! Het werd een onvergetelijk avontuur!

Andalusië kaart

Eerst even de situering, zie de kaart hierboven, en de bereikbaarheid van El Chorro. Het dorpje is gelegen zo’n 50 km ten noordwesten van Malaga. Vanuit Malaga is er een paar keer per dag een rechtstreekse trein. Het is ook mogelijk om eerst vanaf Malaga de Cercanias trein tot Alora te nemen en dan van daar met de bus tot El Chorro.

IMG_5527

De start van El Caminito del Rey kan via twee ingangen bereikt worden. De wandeling zelf is zo’n 3 kilometer lang. Bij de start krijg je een helm, die verplicht te dragen is omdat er gevaar is voor vallende stenen. Met onze helm op en wandelschoenen aan voelden we ons avonturiers ten top! Meer uitleg hoef ik eigenlijk niet te geven, want foto’s zeggen veel meer…

IMG_5547IMG_5555IMG_5561IMG_5586IMG_5619img_5623IMG_5635IMG_5646IMG_5658IMG_5665IMG_5697

4 gedachtes over “El Caminito del Rey

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s