Over m’n blog

Omdat ik zo veel hou van het boerenleven, van mooie plaatsen, van fotografie en van schrijven kwam ik in januari 2015 op het idee om een blog te creëren. Met een blog kan ik die liefdes van me allemaal combineren, onder de passende blognaam “De avonturen van een boerenmeid”. Het zijn allemaal belevenissen van me, veelal op de boerderij, maar ook daarbuiten.

Door via m’n blog het boerenleven te beschrijven en te tonen, kan ik jullie een kijk geven op ons leven op de boerderij. Jullie kunnen zien hoe het er precies aan toe gaat op ons melkveebedrijf. Met de weetjes kan ik jullie ook vanalles bijleren. Het mag geweten zijn hoe we juist te werk gaan om uiteindelijk “tot melk te komen”. Vroeger had iedereen wel iemand in de familie die een boerderij uitbaatte – heel vroeger was zelfs iedereen boer – maar de dag van vandaag staan heel wat mensen er verder van af. Daardoor weten mensen niet meer hoe men tot voedsel komt en zo’n zaken moeten geweten blijven, vind ik. Ook bestaan er veel te veel misvattingen over boeren en het boerenleven. Daarnaast worden we ook regelmatig onterecht in het slechte daglicht gesteld. Ik wil met m’n blog de waarheid over het boerenleven toelichten en tonen.

Maar naast jullie iets bijleren, wil ik jullie vooral amuseren. Ik wil dat jullie graag iets lezen – al wordt er eigenlijk te weinig gelezen, want niet iedereen neemt er de tijd voor. Om tekst interessant te houden, voeg ik telkens veel foto’s toe aan blogberichten. Want kijken is voor de meesten veel leuker dan lezen. Omdat kijken zo leuk is en om m’n blog iets extra te geven, zet ik sinds maart 2016 ook video’s online. Video’s maken is intussen ook iets geworden dat ik graag doe, al komt er wel meer tijd en geduld bij kijken dan bij foto’s. M’n foto’s komen tot leven met een Canon EOS 1100D, m’n video’s met een Sony FDR-AX100E 4K Ultra-HD-Camcorder – die ik won door m’n derde plaats in de YouFarm International Video Contest.

M’n blog is een favoriete hobby van me. Maar natuurlijk vind ik het ook fijn dat hij effectief bekeken en gelezen wordt. Met in 2018 gemiddeld zo’n 44 bezoekers per dag, in 2019 zo’n 74, dan van 2020 met 101 naar 2021 met 110 en nu in 2022 zelfs 131 (!) bezoekers per dag ben ik meer dan tevreden. Ik maakte voor iedereen een evaluatie na m’n eerste jaar bloggentweede jaar bloggenderde jaar bloggen, vierde jaar bloggen, vijfde jaar bloggen, zesde jaar bloggen, zevende jaar bloggen en achtste jaar bloggen.


M’n avonturen zijn allemaal terug te vinden op m’n Homepagina, maar elk bericht behoort telkens tot één van zeven categorieën (soms tot twee). Via het menu kan je snel een categorie aanklikken (onder Home). Bij “Zoek” kan je om het even welk woord intypen en er dan (hopelijk) meer over te weten komen. Ik noem alle categorieën en leg ze ook eens kort uit:

Avonturen categorieën

  • Het boerenleven

In deze categorie komen berichten terecht over het boerenleven: over wat we allemaal uitsteken thuis op de boerderij, hoe we te werk gaan… Dus een uitleg, een mooie tekst, een mooi verhaal en telkens aangevuld met foto’s die ik zelf genomen heb. Mensen die niets of weinig met de boerenstiel te maken hebben, dit zijn ook mensen die op het platteland wonen, weten niet meer hoe het eraan toegaat op de boerderij en dit vind ik wel jammer. Maar het is niet alleen een blog voor hen, ook mensen die wel thuis zijn in de landbouw, willen misschien wel eens weten hoe wij precies werken.

  • Wist je?

Hier zijn allerlei weetjes te vinden over de boerderij, over dieren… Het zijn extra’s in vergelijking met de categorie “Het boerenleven” want het zijn niet echt handelingen maar ja weetjes. Sommige mensen weten er misschien al iets van maar vaak staan mensen er niet altijd bij stil. Het zijn soms misschien kleine of onnozele dingen, andere keren zaken waarvan ik zelf nog niet hoorde, maar telkens interessante weetjes.

  • Throwback Thursday

Op donderdag kan hier een foto verschijnen uit het verleden, telkens een foto die te maken heeft met de boerderij. Een foto van mezelf een paar jaar geleden of een foto van iemand bij ons aan het werk of iets anders dat telkens met de landbouw te maken heeft. Hierbij vermeld ik altijd waarom ik aan deze herinnering terug dacht, wat ik me erbij herinner. Op deze manier kan ik foto’s van vroeger in de kijker plaatsen, en leuke herinneringen ophalen en delen met jullie.

  • Flashback Friday

Op vrijdag kan hier een foto verschijnen uit het verleden, dichte of verre verleden, maar deze foto’s hebben niet met boeren te maken. Dit kan dus een foto van familie of met vrienden zijn. Op een feest, tijdens een sportevenement… Dit kan ook een foto van iets (niet iemand) zijn. Met een verhaal telkens en zo kom je meer te weten over wat me boeit naast het boerenleven. Want het leven draait niet alleen om werken maar ook om ontspanning, al geniet ik sowieso elke dag van de boerderij, maar er zijn ook andere belangrijke dingen zoals familie, muziek, sport… Je komt het bij deze categorie te weten.

  • Op stap

Omdat ik ook van mooie plaatsen, van uitstappen hou, mocht een categorie met prachtige plaatsen niet ontbreken. Plaatsen waar je naar op stap kan gaan. Dit kan hier in België zijn of ergens in Europa waar ik al geweest ben – al zijn dat er niet overdreven veel, maar toch, het was telkens ook de moeite. Met uitleg, verhalen en uiteraard zelfgenomen foto’s. Ik vertel en toon graag mooie plaatsen. Ik maak hier ook graag reclame voor een fijn evenement.

  • Foto

Vroeger heette deze categorie “Foto van de maand” en toen plaatste ik hier telkens op de laatste dag van de maand een foto. Of dat was de bedoeling, want één foto kiezen bleek toch niet zo makkelijk. Omdat het vaak enorm uiteenlopende foto’s waren en omdat ik eigenlijk op elk moment van de maand bij deze categorie foto’s zou kunnen plaatsen, veranderde ik de categorie naar “Foto”. Zo vind je hier foto’s terug van wielerwedstrijden en andere evenementen maar vooral van dieren want foto’s van dieren kan ik blijven nemen! Bovendien, wie is nu niet gek op vertederende dierenfoto’s?

  • Video

Sinds maart 2016 plaats ik ook video’s op m’n blog. Eigenlijk post ik ze eerst op m’n YouTube kanaal en daarna hier. Op deze manier komen m’n avonturen nog meer tot leven! https://www.youtube.com/channel/UCaP_YjV9RifUCGnuOn_x-gQ

Een gedachte over “Over m’n blog

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s