Throwback thursday

10 Year Challenge

Er is een nieuwe uitdaging die de ronde doet op sociale media: de 10 Year Challenge. De bedoeling is twee foto’s van jezelf naast elkaar te zetten: eentje van nu en eentje van ongeveer 10 jaar geleden! Ik ging ook nog eens op zoek naar foto’s uit 2008 of 2009. Graag had ik een foto van mezelf met een koe gevonden, maar die waren er precies niet in die jaren. Ik was gekker van m’n paard dan van de koeien toen! Dat zette me aan het denken… Er is wel veel veranderd: toen had ik nog niets over landbouw geleerd, nu werk ik thuis op ons melkveebedrijf. Ook onze boerderij zelf onderging een enorme evolutie. Daarvan toon ik ook enkele foto’s!

De foto van m’n paard Vyo en ik dateert van 28 juni 2009. Hij verscheen eerder op m’n blog in pony en paard. Een vergelijkbare foto van onlangs, die ik postte in Bex en Becky, toont eigenlijk niet zo heel veel verandering vind ik. Enkel m’n haar is blonder omdat ik nu nog veel meer in de zon loop!

Om dan toch een koefoto te tonen, heb ik er eentje uit 2006. Deze verscheen in m’n allereerste blogbericht I am a country girl. Ik zet hem naast eentje van Bex, Becky en mij. Ik zie er wel ouder uit (en enkele kilo’s zwaarder) maar ik ben eigenlijk toch heel herkenbaar, vind ik zelf.

Ook nog een leuke vergelijking: foto’s van ikzelf met m’n kleine nichtjes, al zijn zij op een kleine tien jaar wél heel wat veranderd! De foto vanop de verreiker staat al op m’n blog in nichtjes op wandel met Bex.

Op de rechtse bovenstaande foto staat ook onze hond Tisha. Zij kwam in juli 2014 als puppy aan op onze boerderij. Ze vervoegde toen Dora, onze allereerste hond die intussen overleden is, en haar zonen Milo en Bavo, die vorig jaar in mei 10 werden! Als je dus een goeie 10 jaar terug gaat, in begin 2008, hadden we maar enkel onze Dora. Intussen hebben we sinds oktober 2018 nog twee vriendjes bij: Toby en Blacky!

Om de evolutie van de boerderij nog eens te tonen – want ik postte enkele jaren terug al vergelijkende foto’s in onze boerderij op een herfstdag en onze boerderij in de tijd van oma – heb ik een oude luchtfoto van begin de jaren 90. Hij is dus wel al ouder dan 10 jaar maar begin 2008 zag de boerderij er ook ongeveer zo uit. Tegen het einde van dat jaar stond de nieuwe jongveestal er dan. In 2013 kwam er een nieuwe sleufsilo en moderne melkveestal. Een luchtfoto van hoe het er nu uit ziet, postte ik begin november in onze boerderij vanuit de lucht. Alles over de evolutie van ons melkveebedrijf vinden jullie bij over m’n boerderij.

Bij over mij vind je trouwens de evolutie die ikzelf doorging. Toen ik naar foto’s zocht uit 2008 of 2009 zag ik zo ook dat ik toen m’n eerste keer in het Sportpaleis beleefde: op 9 juli 2009. Ik schreef erover in topconcerten. Op 10 jaar ben ik er intussen heel wat geweest: m’n lijstje muziekevenementen waar ik bij was heb ik nu zelfs bijgewerkt. Ook op reisvlak kan ik dat eigenlijk zeggen: toen nog amper tot in Parijs of Amsterdam, nu van Londen en Lissabon over Andalusië en Barcelona tot Pula en Corfu. Daar zal ik precies ook nog veel over moeten schrijven én eens een lijstje van maken. UPDATE Check het lijstje in Places I’ve been.

Maar voor nu genoeg links en foto’s. Enkel nog een filmpje: in 2013 was de Harlem Shake een enorm internetfenomeen. Ook wij deden er aan mee én het resultaat vinden jullie in dit bericht.

10 gedachtes over “10 Year Challenge

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s