Flashback friday

Dream, believe, achieve

47050596_759517164387813_808553569434206208_nM’n jongste zus Stefanie en ik gingen onlangs op tweedaagse naar Londen. Een blitzbezoek noemen we dat, om een show te kunnen bijwonen van Diversity. Bij niet veel mensen doet die naam waarschijnlijk een belletje rinkelen, wel: het is een groep streetdancers uit Londen. Ze werden bekend toen ze in 2009 de verrassende winnaars werden van Britain’s Got Talent. Sindsdien volg ik ze online en stond ik telkens versteld van hun indrukwekkende optredens. Toen ik in juni over hun nieuwe tour las, dacht ik: waarom niet eens zot doen en ze gaan bekijken in Londen? Het leven is te kort om niet eens een uitspatting (of enkele) te mogen hebben! Het motto van Diversity is bovendien ook: dream, believe, achieve! Eind oktober was het zover en werden we overweldigd door hun Ignite The Street Dance Circus Spectacular.

Waarom niet?

Londen klinkt als een ver paradijs maar eigenlijk ligt het zo dichtbij: slechts twee uur op de Eurostar vanuit Brussel en je staat meteen in het hart van de Britse hoofdstad. Vanaf het station gaan de verplaatsingen heel vlot met de metro. Je hebt daarvoor enkel een Visitor Oyster Card nodig waarop je wat geld zet, gewoon met de bankkaart – we hadden geen enkele Britse pond mee. De eerste metroritten moet je betalen, maar wanneer je ongeveer 7 of 8 pond hebt betaald, kan je de rest van de dag onbetaald reizen. Aangezien het mijn derde keer Londen was, had ik nog zo’n metrokaart liggen. Ook een reisgids met kaartjes had ik maar uit m’n boekenkast te halen.

Het is dus wel een indrukwekkende bestemming – die grote hoofdstad van de UK – maar toch een gemakkelijke citytrip. Oké, er wordt gezegd dat Londen duur is, maar uiteindelijk kan ook dat meevallen. Wij gingen voor 100 euro heen en terug per persoon – als je op tijd boekt, zijn de goedkoopste tickets net iets minder dan 80 euro. We verbleven één nacht in een Holiday Inn aan de buitenrand van Londen, voor 50 euro per persoon, en daarbij was het uitgebreide ontbijt inbegrepen.

46831579_331310721039506_3346716062677729280_n

Dream, believe, achieve

Het is dus niet zo ver, haalbaar qua openbaar vervoer én te doen qua prijs… wat houdt een mens nog meer tegen? De durf om een droom achterna te gaan misschien? Wel, ik zei dan tegen mezelf: ik geloof er gewoon in en doe het! Achteraf zal ik er dan geen spijt van hebben én een indrukwekkend avontuur rijker zijn. Dat ik nu dus uiteraard in geuren en kleuren kan delen op m’n blog!

Ik zei dat tegen mezelf omdat Diversity me dat motto ook verkondigde: dream, believe, achieve. Sinds het ontstaan van de groep hebben ze daar altijd in geloofd en hebben ze al vele dromen waar gemaakt. Ze verkondigen de boodschap ook vol enthousiasme. Dat hebben we gehoord én gevoeld. Want oh my god, wat was hun show geweldig! Van begin tot einde vol spektakel! Niet alleen door de dans, maar ook door de circusacts, want voor deze tour was het thema circus. Vandaar ook de naam: Ignite The Street Dance Circus Spectacular. Ik had m’n kodak daar niet bij want ik wou ten volle van de show genieten, maar Stefanie nam wel enkele foto’s met haar smartphone.

46998158_741732219517687_947207771017707520_n46860468_297452960893507_4179093197227556864_n

Naast de indrukwekkende show deden we uiteraard nog wat sightseeing in Londen. We woonden de Changing of the Guard bij aan Buckingham Palace, slenterden langs de Thames op The Queen’s Walk, gingen lekker eten in The Dickens Inn nabij The Tower Bridge, lieten ons goed gaan in M&M’s World en gingen uiteraard rustig wandelen in enkele Royal Parks, die prachtige kleuren vertoonden in putje herfst. Ik geef jullie nog enkele sfeerfoto’s mee. Over al deze topbestemmingen in Londen, schreef ik eerder een bericht.

Op 2 mei 2014 beleefde ik trouwens met Angela al eens een streetdance show. We gingen toen in de Stadsschouwburg van Antwerpen naar Blaze The Streetdance Sensation. Dansoptredens gaan we maar zelden bijwonen, muziekoptredens daarentegen, daar heb ik een heel lijstje van!

5 gedachtes over “Dream, believe, achieve

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s