Op stap

Praia do Guincho

De afgelopen dagen is het al redelijk zonnig geweest, maar dan zijn er ook die irritante aprilse grillen. Typisch Belgisch. Dan droom ik toch wel van de zomer en constanter mooi weer. Ook droom ik dan wel van een reisje naar het zuiden, maar momenteel blijft het nog bij dromen. Ik heb wel nog de prachtige herinneringen aan die fantastische vijfdaagse naar Lissabon, de hoofdstad van Portugal, van twee jaar terug. Vorig jaar in april vertelde ik al over één van de uitstapjes die we daar maakten, IMG_6439naar het meest westelijke punt van het Europese vasteland, Cabo da Roca.

We dat is m’n beste vriendin Angela en ik. We beleefden er echt heel wat avonturen en het is dus tijd dat ik er nog eentje prijs geef. Want voor mensen die deze zomer naar Lissabon zouden reizen, voor mensen die daar eens op een prachtig idyllisch strand van de drukte in Lissabon stad willen bekomen, is deze uitstap zeker een aanrader. Nodigt deze foto van het houten pad naar het strand jullie nog niet uit?


Praia do Guincho is de naam van het idyllische strand, dat gelegen is op een 30-tal km ten westen van Lissabon en op een 5-tal km ten noordwesten van Cascais stad. Je kan er met de auto heen of, zoals wij, het openbaar vervoer gebruiken: eerst de trein richting Cascais en dan de bus tot aan het strand.

Praia do Guincho 1

Wanneer je er aankomt, is het meteen een onvergetelijk zicht: een houten pad loopt door de duinen tot het strand, op de achtergrond het helder blauwe water en de indrukwekkende rotsen.

IMG_6441

Het strand is erg rustig in vergelijking met de stranden nabij Cascais stad en daarom zeker een aanrader – allemaal krap naast elkaar op een strand liggen vind ik namelijk niet echt relax. Praia do Guincho is echt wel enorm genieten, zeker ook door de ligging, het uitzicht. Het strand, of beter de zee, staat er gekend als een surfersparadijs, aangezien het westelijk gelegen is aan de Atlantische Oceaan. Dat zorgt nog voor een extra zicht: surfers die hun uiterste best doen de wilde golven te trotseren. Ik probeerde eens in het water te gaan maar het bleef bij proberen want die zee wou me er gelijk in trekken en ik vond die toch wel wat te sterk – ik had een beetje schrik en ik had sowieso geen zin om daar onaangenaam verrast te worden. Dat wou ik toch even opmerken. Hieronder nog meer foto’s om jullie verder te doen genieten en wegdromen.

5 gedachtes over “Praia do Guincho

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s