Flashback friday

Dora, onze allereerste hond

Dora, onze allereerste hond, is vorige week overleden. De laatste maanden was ze aan het achteruit gaan, logisch ook want ze werd in mei zeventien jaar oud! 17 inderdaad! Wel jammer dat het uiteindelijk door een ongelukje is dat we ze hebben laten inslapen. Maar ze heeft een heel mooi leven gehad! Ze is nu naar de hemel, naar haar zoontje Bumba, die in 2011 overleed, over hem schreef ik al eens vorig jaar.

We kregen Dora in de zomer van 1999, toen we nog kleine meisjes waren – 9, 8, 6 en 5. Wat waren we zo trots en gelukkig toen we haar mochten vasthouden… en dan echt mochten houden ook. We hadden een hondje! Toen hadden we nooit gedacht dat ze 17 jaar lang bij ons zou blijven. Ze was het schattigste hondje ooit! In 1999 woonden we nog in Maarke – bij Over m’n boerderij staat de verhuis en de volledig evolutie van ons bedrijf te lezen. Dit wil zeggen dat ze in 2000 dus mee verhuisde met ons naar Schorisse. Dora beleefde alles samen met ons, of wij beleefden alles samen met haar. Ze was er altijd graag bij, zelfs tot haar laatste maanden, toen ze niet echt meer zo goed kon stappen. We kunnen alleen maar hopen dat haar twee zoontjes Milo en Bavo en haar kleine vriendin Tisha ook zo’n lang en mooi leven mogen beleven.

1999-zomer2

 

8 gedachtes over “Dora, onze allereerste hond

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s