Throwback thursday

Het einde van de grote werken

In april 2015 schreef ik het bericht Het begin van de grote werken. Die grote werken, dat waren de bouw van een sleufsilo en een nieuwe melkveestal. Dat begin dateert intussen van april 2013. Nu kwam ik op het idee om een bericht te schrijven over het einde van de grote werken. In juni 2014 werd de laatste beton gegoten rond de melkveestal. Eind juni werden de oversteken van het carrouselgebouw prachtig afgewerkt.

De afbraak van de oude melkveestal werd aangevat op 3 juni 2013. Dat betekende ook dat we de koeien moesten verhuizen en melken in een melkwagen. Dat melken was een hele belevenis, vooral ook omdat de opbouw maar bleef duren. Het jongvee moest daardoor ook langer op de weide blijven. In januari van 2014 konden de koeien dan eindelijk verhuizen naar de nieuwe stal. Op 29 januari 2014 molken we voor het eerst in onze carrousel. Met die verandering waren we heel erg blij!

Op 28 juni 2014 hielden we een opendeurdag om onze nieuwe stal te vieren! De weken daarvoor moesten er echter nog verschillende zaken worden afgewerkt. Zo werd er in die juni van 2014 nog beton gegoten rondom de stal. Dit gebeurde in verschillende keren omdat we ook telkens de koeien moesten kunnen blijven voederen.

IMG_4776IMG_4788IMG_5005IMG_5030

De laatste dagen voor de opening werden de oversteken van het carrouselgebouw prachtig afgewerkt. Deze werken gebeurden door Schrijnwerken De Graeve, waar we heel tevreden van waren en zijn! Ons terras is een plaats waar we dikwijls vertoeven, zoals ik in de zomer van 2016 vertelde.

IMG_5158IMG_5161

Hieronder geef ik jullie nog eens de fotocollage die ik ook in het bericht over de opendeurdag postte. Het toont mooi het verschil tussen de oude en nieuwe melkveestal. Al is hij nu na vijf jaar ook niet meer zo nieuw, toch blijft hij nog even onze nieuwe melkveestal.

Oude versus nieuwe stal

In januari 2019 ging op het internet de uitdaging 10 Year Challenge rond, ik postte foto’s van mezelf én de boerderij met 10 jaar verschil.

3 gedachtes over “Het einde van de grote werken

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s