Foto

Bex en Becky

Vorig jaar op 20 juli meldde ik jullie het heuglijke nieuws dat topkoe Becky een vaarsje kreeg! We waren helemaal in de wolken met prachtige Bex, die meteen ook het lievelingskalfje werd van onze kleine nichtjes. Toen ze een maand oud was, hing haar leven wel even aan een zijden draadje. Maar alles kwam goed en gisteren vierden we haar eerste verjaardag! Vandaag kan ik jullie enkele geweldige foto’s tonen van Bex en haar super mama Becky. Zij heeft intussen trouwens iets meer dan 15 200 liter melk gegeven! Ook ik poseerde dus een paar keer super trots mee op de foto…

IMG_2730__1__84d

Hieronder alle foto’s van vandaag, maar wie niet genoeg krijgt van koetjes en kalfjes kan hier klikken. Eind mei kregen jullie ook Jal en Jolo te zien, waarmee het eerste vijfgeslacht ooit op onze boerderij een feit werd!

IMG_2702__4__8d2IMG_2701_0a3IMG_2707_024IMG_2710__1__d3cIMG_2731__1__425

UPDATE Op 25 september 2018 kreeg Bex er een zusje bij: Bessy. Op 13 september 2019 kalfde Bex voor het eerst: het werd een prachtig vaarsje dat de naam Bellini kreeg! Maar na een paar dagen werd Bex terug ziek en werd ze opgenomen in de dierenkliniek. Na een zware operatie herstelde ze wonderwel volledig! Haar melkproductie kwam nog redelijk op gang, maar natuurlijk niet zoals verwacht. Alsof ze nog niet genoeg had meegemaakt, trapte ze begin april 2020 op haar speen, waardoor we ze vervroegd hebben droog gezet, zodat ze kon herstellen. De speen genas mooi en Bex mocht een hele zomer buiten op de weide lopen. Ik toonde nog foto’s van haar in Beestjes uit hun kot.

Maar uiteindelijk sloeg het noodlot toe op maandag 10 augustus 2020. Geheel onverwachts stierf Bex. Ik vond ze dood terug op de weide, tijdens de hittegolf. Of die hitte er iets met te maken had, zijn we niet zeker, maar ze stelde het altijd zo goed, tot dan. We hebben zo goed voor Bex gezorgd, alles voor haar gedaan omdat we zo in haar geloofden, de dochter van Becky. Het is dan ook heel jammer haar op 3-jarige leeftijd al te moeten verliezen.

10 gedachtes over “Bex en Becky

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s