Throwback thursday

Opbouw jongveestal

img_2755Exact negen jaar geleden waren ze dezer tijd bezig met de opbouw van de jongveestal. Het was toen de eerste keer dat wij hier nieuw bouwden, zoals jullie kunnen lezen in de evolutie van onze boerderij. Hoe het er voordien uitzag, toonde ik in Onze boerderij in de tijd van oma. Twee jaar geleden toonde ik trouwens al eens hoe ze de vloerplaat van die jongveestal goten, dat was op 23 mei 2008. Drie maand later werd de bovenbouw er dus op gezet, en dat ging snel! Ik toon verder in dit bericht vier foto’s, met nog geen twee weken verschil tussen de eerste en de laatste.

Ze begonnen met het ijzerwerk op 26 augustus, dan volgden de houten balken en daarna de muren. De laatste foto toont de toestand op 6 september.

Daarna heb ik blijkbaar geen foto’s meer genomen van de stal, misschien omdat het terug volop school was. Op 11 oktober heb ik dan wel foto’s, zoals deze hieronder, toen wij zelf bezig waren met de binneninrichting van de stal. Er was nog werk aan. Ook begin november waren we er nog aan bezig, net op tijd voor de runderen op stal kwamen. Dat is trouwens telkens in een propere stal. Maar dat verandert wel weer snel.

DSC00915

Over onze nieuwe melkveestal schreef ik al meerdere berichten, van de start van de afbraak tot de opbouw bleef maar duren en uiteindelijk de verhuis naar de nieuwe stal. Dat verandering goed is, besloot ik toen de melkwagen vertrok en we optimaal molken in onze carrousel. Ik schreef al over alle onderdelen van onze melkveestal en ook in Landbouwleven verscheen een artikel. We zijn nog altijd blij met ons vernieuwd bedrijf, al zou ik na drie jaar misschien eens mogen stoppen met nieuw zeggen. Het kan nog altijd beter, en we doen ons best!

5 gedachtes over “Opbouw jongveestal

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s