Throwback thursday

Onze boerderij in de tijd van oma

Vorige week kreeg ik van m’n oma een foto van onze boerderij. Het was een oude foto, ik denk de oudste foto vanaf wanneer de boerderij in onze familie gekomen is: hij dateert van rond 1978. Begin de jaren ’70 waren m’n oma en opa hier in Schorisse gestrand. Rond 1978 werden er enkele gebouwen bijgebouwd, deze zie je op de foto door de “witte” daken.

Het witte woonhuis is tot op de dag van vandaag bewaard gebleven. De kerk en de pastorij, rechts op de achtergrond, zijn ook nog overeind gebleven. Ik heb geprobeerd een foto vanop ongeveer dezelfde plaats te nemen, zodat het verschil mooi in beeld komt. Ik vind het allesinds prachtig om te zien. Sommige mensen mogen dan wel zeggen dat er een “mastodont van een stal” staat maar als alles evolueert, waarom zouden boeren dan niet mee mogen evolueren? De gsm werd een smartphone, dus waarom mag onze stal ook niet slim gebouwd zijn?

Ik zou hier nog meer over kunnen zeggen, maar dat doe ik nu niet. Ik ben trots op de boerderij te werken waar m’n oma al die jaren zo hard gewerkt heeft. Samen met m’n ouders en zussen doen we hier op ons melkveebedrijf elke dag ons best.

boerderij-1978-panoramaimg_2489-002

Vorig jaar in november heb ik al eens een vergelijking geblogd: Onze boerderij op een herfstdag. Het ging toen om een verschil van 8 jaar. Nu tonen de foto’s een verschil van 38 jaar! Het verschil vanuit de lucht is te zien op 10 Year Challenge!

11 gedachtes over “Onze boerderij in de tijd van oma

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s