Flashback friday

Topconcerten

Vorige week vrijdag om 10 uur ging de ticketverkoop voor de twee concerten van Adele, op zondag 12 juni en maandag 13 juni, van start. M’n beste vriendin Angela en ik hadden het al eerder gezegd: wanneer Adele komt, gaan we sowieso! Zodus wou ik me rond half 10 vorige vrijdag aanmelden op de website van Tele Ticket Service. Maar dat ging al niet meer! De website lag reeds volledig plat! Proberen en proberen om gewoon maar aangemeld te raken… De frustraties begonnen al op te komen. Angela zelf en haar vriend probeerden ook aan kaarten te raken. Rond kwart voor 11 was het me dan gelukt kaarten te bestellen… Maar later kwam er een scherm op “Sorry, dit concert is reeds uitverkocht” en bleef ik zonder tickets achter. Angela’s vriend had zich op de wachtlijst kunnen plaatsen en dit bleek later ons golden ticket te zijn!

Kort nadat beide concerten uitverkocht waren, op een half uur ongeveer, werd namelijk al meteen een derde concert voorgesteld: op woensdag 15 juni. Zondag kregen de eersten op de wachtlijst een mail dat zij reeds die dag tickets konden bestellen voor dat derde en laatste concert. Wat waren we zo gelukkig toen bleek dat wij bij die gelukkigen waren! We moesten maandag dus niet terug proberen aan tickets te raken want wij hadden ze al, wij gaan naar Adele! Het klinkt echt wel heel fantastisch toch?

UPDATE JUNI 2016: Check enkele foto’s van en lovende woorden over het concert van Adele op 15 juni 2016 door hier te klikken.

Het ziet ernaar uit dat 2016 trouwens een topconcertjaar zal worden want Angela en ik hebben ook al tickets voor de K3 Show in de Lotto Arena op 15 januari en voor Ellie Goulding in het Sportpaleis op 9 februari. Vanalles wat dus, maar één voor één wordt het zeker geweldig! Mijn muzieksmaak is dus nogal uiteenlopend en dat is ook te zien aan de concerten waar ik al eerder naartoe ben geweest.

Mijn eerste concert en mijn eerste keer in het Sportpaleis was op 9 juli 2009: The Circus Starring Britney Spears. Enorm indrukwekkende zaal, dat Sportpaleis, en ook zeker de podia DSC01983voor Britney. In het midden van de zaal dus iedereen kon het goed zien. Twee jaar later, op 8 oktober 2011, kwam ze terug naar België met haar Femme Fatale Tour en toen waren Angela, Camille en ik er ook terug bij. Britney is een icoon en die wouden wij toch gezien hebben. Al zou ik er nu niet meer naartoe gaan, haar hoogdagen zijn voorbij.

Een ander iconisch concert was The Moonshine Jungle Tour van Bruno Mars, op 17 oktober 2013. We hadden zitplaatsen maar we hebben praktisch niet stil gezeten want Bruno nam ons mee op sleeptouw van begin tot einde. Wat een feest!

M’n laatste concert, ook in het Sportpaleis, allemaal eigenlijk, dateert van december vorig jaar: Bringing The World The Madness van Dimitri Vegas & Like Mike. Ook het jaar ervoor, bij Bringing Home The Madness, was ik er. Ik hoef niet te zeggen hoe het was zeker? Ze zijn niet voor niets de nummer één DJ van de wereld.

Voor mij persoonlijk is er wel een andere DJ de beste: Avicii. Angela en ik gingen naar zijn True Tour op 13 februari 2014. Wake Me Up blijft zo’n topsong! We hadden Avicii trouwens eerst live gezien in London, op 20 juli 2013, in het Queen Elizabeth Olympic Park tijdens Electric Daisy Carnival London – kortweg EDC London. Dat was echt een topfestival! M’n eerste festival trouwens want hier in België heb ik er nooit een gedaan.

Afgelopen zomer, op 5 juli 2015, gingen m’n zus en nichten in Londen ook naar een festival: Wireless Festival. Daar kregen we onder andere Jessie J en David Guetta te zien.

Ik heb dus eigenlijk wel al redelijk wat artiesten gezien, op hun concert of op een festival, maar komend jaar komt met Adele de grootste artiest die ik ooit zal gezien hebben, bij dat lijstje. Ik kijk er enorm naar uit! Zeker ook naar de grootste Vlaamse meidengroep K3 en naar Ellie Goulding met haar speciale, breekbare en zo prachtige stem. Kom maar af, 2016!

UPDATE MAART 2017: Het jaar alweer goed gestart en het zal alleen maar beter worden… Deze zomer komt een grote droom uit: Tomorrowland.

7 gedachtes over “Topconcerten

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s