Throwback thursday

Becky is acht jaar!

IMG_2707_024M’n favoriete koe Becky is acht jaar! Daarmee is ze momenteel de vijfde oudste koe van onze boerderij. Acht jaar klinkt misschien niet oud voor velen, maar een koe krijgt op een leeftijd van twee jaar haar eerste kalf. Becky heeft intussen zes keer gekalfd! Ik schreef daar eerder reeds vol blijdschap enkele berichten over. Ik schreef trouwens al heel veel over Becky! Daarom zet ik alle eerdere berichten en foto’s hier eens op een rij, een tijdlijn van de avonturen van en met Becky!

Op 5 februari 2015 verscheen m’n Becky voor het eerst op m’n blog in Oormerk, halsband en pootband. Het bericht op zich ging eigenlijk niet over haar, maar zij mocht op foto prachtig haar bandjes showen.

IMG_0805

Op 15 juni 2015 postte ik m’n video waarmee ik deelnam aan de YouFarm International Video Contest en daarin mocht Becky uiteraard niet ontbreken! Eerder had ik ze eigenlijk al eens gefilmd bij het verhuizen van de koeien naar de nieuwe stal, eind december 2013. Ze passeert vanaf 2:46 rechts in beeld, als jonge eerstekalfskoe.

Op 17 november 2016 scheen de ochtendzon in de stal en dat zorgde voor mooie taferelen. M’n Becky was zo knuffelbaar en ook Tisha was er graag bij!

img_3138

Op 26 februari 2017 schreef ik een bericht over rundveemanagement in Ceres en gaf ik haar gegevens als voorbeeld. Altijd zo trots op m’n Becky!

Op 30 juni 2017 stond Becky in droogstand – in dit bericht is haar uier te bewonderen – en verbleef ze op de weide. Ik heb daar tedere videobeelden van die verschenen in Liefde voor koetjes en kalfjes.

IMG_0906.JPG

Op 20 juli 2017 voegde Becky na vier stiertjes een vaarsje toe aan onze boerderij! Ik moest ’s ochtends meteen m’n camera erbij halen!

IMG_1567-2

Op 29 juli poseerde ik dan trots met dit prachtige kalfje, dat de naam Bex, kreeg! Ze werd verwend, dit kleine schatje! Zo mocht ze bijvoorbeeld op 13 augustus op wandel met de nichtjes. Op 4 oktober, Werelddierendag, gaf ik een update over Bex, die geopereerd moest worden om haar leven te redden!

IMG_2029

Op 6 januari 2018 zette ik het bericht Blije dieren, blije boerin online. Daar staat ook een lieve foto van Becky en ik. Op 21 juli 2018 ging ik met Bex en Becky samen op de foto! Ik ben gek op deze serie foto’s. Ze straalden allebei, m’n schatjes, en daardoor ik ook! De foto bij de inleiding van dit bericht werd ook op deze dag genomen.

IMG_2731__1__425

Op 25 september 2018 kalfde Becky van een stier-vaars tweeling! Na onderzoek bleek het vaarsje vruchtbaar en dus is Bessy een echt zusje voor Bex! Van haar heb ik nog geen foto maar wat niet is, kan nog komen!

Als laatste, afgelopen Kerst bond ik Becky een rood sjaaltje om, zodat ze warm op de kerstfoto’s kon schitteren! Nu niet de mooiste foto van haar, maar ze zat net lekker te herkauwen. Veel eten en herkauwen = lekkere melk produceren!

IMG_7346_2

6 gedachtes over “Becky is acht jaar!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s