Het boerenleven

Topkoe Becky kreeg een vaarsje!

IMG_0805Wat zijn we gelukkig! Na vier stiertjes heeft onze topkoe Becky vandaag een vaarsje aan onze boerderij toegevoegd! We waren al elk jaar aan het hopen, want omdat we met natuurlijke dekking werken, hebben we het geslacht niet in de hand. Maar vandaag werden onze dromen dus waar! Becky is een unieke koe, een absolute topkoe want ze is lief, braaf, mooi en een super melker! Verder in dit bericht krijgen jullie links naar andere blogberichten waarin zij al straalde én een prachtfoto van mama en dochter!

Becky verscheen voor het eerst op m’n blog in het bericht oormerk, halsband en pootband, geschreven op 5 februari 2015. Daar staat ze prachtig op de foto, een beeld van haar en ik samen vind je bij Ochtendzon in de stal van 17 november 2016. Ik heb ook bewegende beelden van haar want in m’n filmpje voor de YouFarm International Video Contest uit juni 2015 mocht ze uiteraard niet ontbreken, daar ben ik haar aan het scheren. In het bericht rundveemanagement in Ceres van 26 februari 2017 toonde ik het programma aan de hand van enkele printscreens van haar gegevens. Onlangs was ze ook te bekijken in koeien droogzetten en te zien in de video van liefde voor koetjes en kalfjes. Zelfs in de video van verhuis van de koeien naar de nieuwe stal passeert ze in beeld, op 2:46 rechts!

Dat kalfje is dus wel bijzonder want haar moeder is zo fantastisch! Ik denk dat ze gaat verwend worden! Al zorgen we uiteraard voor al onze dieren goed, zoals jullie al meerdere keren konden zien.

UPDATE Het kalfje kreeg intussen een naam: Bex.

IMG_1567-2

16 gedachtes over “Topkoe Becky kreeg een vaarsje!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s