Het boerenleven

Bellini is geboren!

Vrijdag de dertiende bracht ons geen ongeluk: de geboorte waar we op aan het wachten waren, bracht ons een vaarsje! De eerste dochter voor Bex, de eerste kleindochter voor topkoe Becky! Aangezien het jongvee door een stier wordt gedekt, kunnen we het geslacht niet kiezen – bij kunstmatige inseminatie kan men kiezen voor gesekst sperma. Het was dus 50-50 en we hadden geluk: het was een vaarsje en ze kreeg meteen de lekkere naam Bellini. Daarmee heeft achtjarige Becky nu naast twee dochters – vorig jaar werd Bessy geboren – ook een flinke kleindochter! De familie zet zich verder en dat maakt me heel gelukkig! Verder de eerste foto!

IMG_1609

Mama Bex is iets ouder dan twee jaar, op 20 juli verjaarde ze, en nu helemaal klaar om melk te produceren. Op de foto ziet ze er misschien nog wat sip uit, maar ze had net volledig alleen gekalfd.

De papa is Maurice, een stier die we vorig jaar kochten en die toen op m’n blog verscheen in Aankoopprotocol bij runderen.

Hieronder geef ik jullie de afstamming van Bellini eens mee, zoals we die in het programma Ceres, waarmee we ons rundveemanagement doen, kunnen zien.

Bellini

Binnenkort volgt er dan misschien wel een foto van het driegeslacht, niet zo speciaal als een vijfgeslacht, maar het zijn toch wel m’n favoriete beestjes, waar ik graag met straal.

3 gedachtes over “Bellini is geboren!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s