Throwback thursday

Gras hakselen tijdens de bouw

2013-08-14In 2013 werd onze melkveestal gebouwd, nadat onze oude stal begin juni werd afgebroken. Tijdens de bouw gingen de boerderijwerkzaamheden uiteraard gewoon verder. Zo werd er op 14 augustus 2013 gras gehakseld. Er was dan veel beweging op de boerderij: rijdende tractoren in de sleufsilo en werkende kranen rond de kelder van de stal. Op de foto’s is op de achtergrond te zien dat de muren van de mestkelder toen net allemaal gegoten waren.

De opbouw duurde uiteindelijk langer dan verwacht, waardoor het het jongvee ook langer op de weide moest blijven. Eind december 2013 konden de koeien verhuizen naar hun nieuwe stal en vanaf 29 januari 2014 konden we melken in onze carrousel. In juni 2014 werden de laatste betonwerken uitgevoerd, zodat we op 28 juni 2014 een opendeurdag konden geven.

2013-08-14 (1)2013-08-14 (2)2013-08-14 2

Gras hakselen gebeurde lang door loonwerken Gheenens, zoals ik vertelde en toonde in eerste snede gras zit in de kuil. Sinds enkele maanden hebben we een grote opraapwagen en daarmee brengen we ons gras nu zelf naar huis. In het filmpje Gras inkuilen met opraapwagen wordt dit mooi in beeld gebracht. De silo die daar in beeld komt, werd voor het eerst in gebruik genomen op 7 juni 2013.

Momenteel voederen we ook vers gras aan onze koeien. Daarover toon en vertel ik binnenkort nog meer, want daar hebben we al veel van ondervonden.

Een gedachte over “Gras hakselen tijdens de bouw

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s