Throwback thursday

Fruit uit onze boomgaard

In maart 2015, intussen dus een goeie drie jaar geleden, plantten we ons groenscherm aan. Een groenscherm aanleggen wordt verplicht in de milieuvergunning, maar hoe je dit juist uitwerkt, kies je grotendeels zelf. Zo gingen wij voor de aanplant van 10 zomereiken en 15 fruitbomen. Het zijn die fantastische fruitboompjes die ons nu al heel wat lekkers geven!

Na het aanplanten drie jaar geleden, wat nog een geestig jobke in de voorjaarszon was, hebben we eigenlijk niet veel werk gehad aan de bomen. Af en toe eens wat schors rond de stam voeren en de stam wat bijknippen, maar dat viel heel goed mee. Maar deze week mochten we dus fruit beginnen plukken!

Met het hete weer konden we intussen perziken, appels en pruimen oogsten! Hieronder krijgen jullie die heerlijke stukken fruit te zien!

De perziken zijn ideale frisse, sappige tussendoortjes. De appels werden gebruikt voor lekkere appelmoes en de pruimen werden omgetoverd tot confituur! De komende weken zullen we nog heel wat andere appels en peren kunnen plukken want die boompjes hangen eigenlijk echt vol! Hun takken hangen zelfs nogal door! We zullen ze tijdig eens moeten verlichten zodat ze niet breken.

Aan deze fruitbomen zullen we nog veel genot hebben, dat zien we nu al! Aan die eiken zal later ook moeten gewerkt worden, als ze groot zijn, maar aan hout werken doen we graag dus ook dat komt in orde!

IMG_2921

Op de achtergrond van deze foto valt trouwens het Kasteel Grootveld te bespeuren, een plaats uit mijn top 10 van Schorisse!

2 gedachtes over “Fruit uit onze boomgaard

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s