Throwback thursday

Koetjes en kalfjes

Vandaag is het exact een jaar geleden dat ik enkele prachtige foto’s nam van Euphoria met haar kalfje. Rond die tijd werden er veel kalfjes geboren want er was een groep vaarzen aan het afkalven. Momenteel is het weer van dat hier op de boerderij: de laatste drie dagen werden vier kalfjes geboren! Dit keer heb ik m’n kodak nog niet uitgehaald, jammer eigenlijk, het is al lang geleden dat ik nog eens met m’n kodak en z’n grote lens rondliep op de boerderij. Ik moet er binnenkort echt eens werk van maken! Gelukkig heb ik al heel wat mooie foto’s van een koe met haar kleintje op m’n blog staan. Ik zet ze in dit Throwback Thursday blogbericht eens allemaal onder elkaar.

De eerste foto van een koe met haar kalf werd gepubliceerd in Foto van juni 2015. In die tijd publiceerde ik op het eind van de maand telkens m’n beste foto, maar ik kon nooit kiezen, dus had die benaming niet veel nut. Daarom noem ik die categorie nu gewoon Foto en post ik enkele foto’s wanneer ik er naar mijn gevoel enkele toppers genomen heb.

IMG_5405

In februari van 2016 postte ik het bericht Onze koeien hebben allemaal een naam. Daar was een schattige foto van Ibiza met Mallorca te zien. Intussen is Mallorca één van de vaarzen die onlangs gekalfd heeft. Om te weten wat er op die tijd allemaal gebeurt, schreef ik Van kalf tot koe op twee jaar.

IMG_4316

Op 18 april 2016 fotografeerde ik het volledige verloop van de geboorte van een kalf. Foto’s van al die stappen konden niet ontbreken op mijn blog want een kalving is een van de belangrijkste gebeurtenissen op de boerderij. Zelfs bij meer dan 160 kalvingen op een jaar blijft het speciaal!

IMG_6385

De mooiste foto die ik exact een jaar geleden nam, is deze hieronder. Nog twee andere van toen zijn terug te vinden in het bericht Pasgeboren. Deze foto hier vonden jullie ook prachtig want ik vroeg dat in Welke foto stuur ik in? Stem nu! Het ging om een wedstrijd van Limagrain. Ik won niet maar m’n foto werd wel gezien!

IMG_6309

In mei van 2017 was ik in vorm! In Allemaal beestjes verschenen heel wat mooie foto’s. Van een koetje en kalfje maar ook van allerlei andere dieren. De moeder, die hier wel niet goed te zien is, is Pie en zij is op haar beurt de moeder van Smartie, de moeder op de eerste foto.

IMG_9304

Dé geboorte van 2017 was die van Bex! Zij werd het eerste vaarskalfje van Becky, nadat zij eerder vier stiertjes voortbracht. Bex verscheen al meerdere keren op m’n blog, bijvoorbeeld tijdens een fotoshoot met de nichtjes.

IMG_1567-2

De laatste foto van een koe met haar kalf dateert van 2 januari van dit jaar. Ik wenste er jullie een gelukkig jaar mee! Op de foto zien we Janne en haar zoontje. Echt heel erg jammer deze keer want na maanden wachten en hopen werd het toch geen vijfgeslacht! Misschien komende mei, misschien, misschien, maar als het zover is, zullen jullie het geweten hebben!

IMG_1185

UPDATE: Jullie weten het intussen! Op 26 mei 2018 werd Jolo geboren en hadden we dus een vijfgeslacht op onze boerderij! We maakten uiteraard een prachtige fotoshoot van het vijftal!

5 gedachtes over “Koetjes en kalfjes

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s