Throwback thursday

6 jaar een topteam in onze carrousel

Gisteren vierde onze carrousel zijn zesde verjaardag! Elk jaar op 29 januari denken we wel eens terug aan hoe gelukkig we die dag in 2014 waren. Na 8 maanden melken in een container, door weer en wind, mochten we de melkcarrousel op gang draaien. Tot op de dag van vandaag is het een plezier om zo koeien te melken! Vorig jaar op zijn verjaardag deelde ik foto’s van onze honden die er ook altijd bij zijn. Ik gaf toen eveneens alle links mee naar eerder verschenen berichten over de carrousel. Vandaag deel ik foto’s vanop de zesde verjaardag, vooral een selfie van m’n mama en ik mag eens getoond worden. Wij vormen in onze carrousel al 6 jaar een topteam!

IMG_20200129_182639

We melken uiteraard wel al langer dan zes jaar samen… In onze kindertijd hadden we beurtrollen om te helpen melken. Ik was telkens zondagavond van dienst in onze 2×4 tandem. Sinds ik thuis begon te werken in 2012, nadat ik in juni afstudeerde, melk ik altijd met mama. Zowel ’s avonds als ’s ochtends. Het was een verandering, maar intussen kan ik gewoonweg niet meer uitslapen!

In onze carrousel zijn mama en ik perfect op elkaar afgespeeld. We vormen echt een topteam! Indien mama of indien ik eens weg moet, dan helpt er een zus melken, of desnoods melken we eens alleen. In een carrousel kan je eigenlijk goed alleen melken, maar dat gaat natuurlijk minder vlot dan met twee. Als er twee koeien tegelijk binnen komen, dan is het alleen ook erg moeilijk om dat probleem op te lossen. Maar bijna altijd is het dus mama en ik in de carrousel. Hoe dat juist in z’n werk gaat, toonde ik in Melken met een carrousel, en kunnen jullie hieronder zien.

Die video is met meer dan 5100 views de derde meest bekeken video op m’n YouTube-kanaal. Meer weetjes en cijfers over m’n blog en YouTube kunnen jullie zien in Vijf jaar bloggen in cijfers. Dit jaar mogen jullie trouwens opnieuw leuke filmpjes verwachten! Om dit bericht af te sluiten, heb ik nog twee foto’s van gisteren in onze carrousel. Een fijne dag!

10 gedachtes over “6 jaar een topteam in onze carrousel

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s