Throwback thursday

Onze carrousel is twee jaar!

Morgen is het twee jaar geleden dat we voor het eerst in onze carrousel molken! Dat was echt een van de gelukkigste dagen van ons leven. We keken er zo hard naar uit, telkens meer en meer. Want aangezien de bouwwerken maar bleven aanslepen, stonden we in de winter ook nog buiten te melken in een container. Die lange dagen, die koude handen en voeten, die miserie… Dat waren we grondig beu. Ik schreef al eerder daarover, in juni, en toonde toen ook foto’s, allemaal hier terug te vinden.

Melken in een carrousel, daar zal je me nooit over horen klagen. We hebben er ook wel al wat miserie met gehad: de noodstop die we niet konden uitschakelen, hekjes die niet worden opengehouden wanneer koeien binnenkomen en onlangs nog het ergste tot nu toe: een vaars die erdoor is gekropen – waarover jullie hier kunnen lezen.

IMG_1097

Maar niets ernstig, niets waardoor je niet uitkijkt naar de volgende melkbeurt. Ja, ik kijk daar wel naar uit, ik kijk er nooit tegenop, zoals bij die melkwagen elke keer was, telkens meer en meer… Melken in een carrousel is een enorm plezier. Die eerste keer viel ook erg goed mee. Morgen is die eerste keer dus al twee jaar geleden! Op die “geboortedag” plaatste ik de foto die je rechts ziet op m’n Facebook – een blog had ik toen nog niet. Daarbij schreef ik erg gelukkig “Na 8 maanden in een melkwagen vanavond voor de eerste keer in onze carrousel gemolken!” Vorig jaar heb ik op m’n blog geschreven over de eerste verjaardag van de carrousel. Toen toonde ik een foto van de eerste koe die er gemolken werd. Een link naar dat bericht krijgen jullie verder, maar vooral laat ik jullie, ter gelegenheid van de tweede verjaardag, nog een paar foto’s zien van die eerste keer, de 29e januari van 2014.

Ik wil jullie nog twee links geven eigenlijk, ten eerste degene waarover ik het zonet had: Gelukkige 1e verjaardag, carrousel! en dan ten tweede Melken met een carrousel – stap voor stap. Hoe het melken er precies aan toe gaat, kunnen jullie daar allemaal lezen en zien.

UPDATE Ook z’n derde verjaardag zette ik in de kijker, met een video van die eerste keer! De jaren erna verschenen ook berichten over de verjaardagen: de vierdede vijfde en de zesde.

Ik zou nog een paar foto’s kunnen tonen van de (eerste) koeien die op de carrousel stonden, maar die zijn toch wat hetzelfde. Ook in m’n bericht over het melken hebben jullie er waarschijnlijk al genoeg gezien – alhoewel ik ze nooit beu word. Maar ik heb nog een paar leuke foto’s van net na die eerste keer melken. We stonden de carrousel nog te reinigen, maar nonkel Raf vond het nu echt tijd voor champagne – of cava of kinderchampagne! Gelijk had hij! We dronken allemaal een glaasje op die eerste keer, op die nieuwe start, op de toekomst! Die momenten vergeet ik ook nooit. Misschien een stom glas champagne, maar met zo’n ontzettend gelukkig gevoel… Sindsdien hebben we geen champagne meer gedronken in de carrousel. Misschien wel goed, maar misschien is het toch nog eens tijd om dat over te doen.

IMG_1119
IMG_1116
IMG_1120
IMG_1128.JPG

8 gedachtes over “Onze carrousel is twee jaar!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s