Het boerenleven

@dekoeienboerderij op TikTok

Screenshot_20200126_142952Om kinderen online te laten kennismaken met koetjes en kalfjes, met de boerderij, heb ik een account aangemaakt op TikTok. TikTok is een social media app waarmee korte video’s (van 3 tot 15 seconden) gemaakt en gedeeld kunnen worden. Vooral bij kinderen tussen 6 en 18 jaar is de app enorm populair. Céline Dept (19 jaar) en Stien Edlund (18 jaar) zijn de meest gevolgde Belgen op TikTok met respectievelijk 3,8 en 2,6 miljoen volgers. Zo ver zit ik lang nog niet – en zo ver zal ik niet raken – maar ik dacht op deze manier toch onze koeienboerderij wat dichter bij de jeugd te brengen! Ik koos dus inderdaad voor een herkenbare gebruikersnaam, want melkveebedrijf klinkt bij kinderen niet zo leuk als de koeienboerderij. Vertel en deel het dus verder aan de kids: volg @dekoeienboerderij op TikTok!

Er staan momenteel 4 filmpjes online: gewone, alledaagse beelden vanop onze koeienboerderij. Op Facebook bestaat de pagina De avonturen van een boerenmeid trouwens nog steeds. Daar deel ik intussen ook regelmatig eens een filmpje. In m’n nieuwjaarbericht vertelde ik reeds dat ik daar vanaf dit jaar af en toe een foto zou plaatsen van een kalfje met wat info en de vraag Hoe zal ik heten? Het eerste kalfje van 2020 werd Twenty! Volg De avonturen van een boerenmeid op Facebook en post de volgende keer jouw idee!

Hoe zal ik heten

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s