Throwback thursday, Video

Drie jaar geleden: eerste keer carrouselmelken

Komende zondag melken we drie jaar in onze 24-stands carrousel van GEA. Twee jaar terug ging één van m’n eerste blogberichten Gelukkige 1e verjaardag, carrousel! over die eerste melkbeurt. Het was een dag waarop we zo gelukkig waren! Na 8 lange maanden moesten we niet meer melken in die melkwagen. De opbouw van de stal bleef namelijk maar duren en dus hadden we echt zitten aftellen. Vorig jaar schreef ik terug over de verjaardag van de carrousel. Omdat ik die herinneringen nooit vergeet en wil blijven koesteren. Zo gelukkig met de carrousel toen, en nog steeds! Vandaag ga ik dus graag nog eens terug in de tijd, naar 29 januari 2014, met foto’s én video. Want net als van de verhuis van de koeien naar de nieuwe stal zijn er ook videobeelden van die eerste melkbeurt.

Ik was die videobeelden eigenlijk volledig uit het oog verloren. Maar niet erg dus, voor de derde verjaardag van de carrousel gooi ik ze online. Het zijn eigenlijk niet echt stressbeelden, want we stralen vooral geluk uit omdat we er eindelijk konden melken! Samen met de mannen van GEA ging het vlot en aangenaam. Achteraf klonken we op de toekomst met een glaasje champagne, zoals ik vorig jaar schreef. Mooie herinneringen!

Die dag zelf, woensdag 29 januari 2014, was het nog sprinten om klaar te raken. In het midden van de carrousel stonden nog dozen met de laatste benodigdheden. Er werden nog tests uitgevoerd zodat de carrousel optimaal stond afgesteld. Ook de dagen ervoor moest nog veel gebeuren. De 27e januari werd de groene coating nog aangebracht door specialisten. De grijze coating op de muren hadden wij de weken ervoor geverfd. De 28e werden de melkstellen geplaceerd en de laatste hekjes aan de carrousel bevestigd. Maar alles was tegen de avond van 29 januari klaar.

Om 17u45 stonden de koeien klaar voor hun eerste melkbeurt op de carrousel. Wanneer ze uit de carrousel kwamen, mochten ze trouwens over heel de stal lopen, wat eerder nog niet het geval was omdat er nog materiaal lag dat in de carrousel moest gebruikt worden. Op die 29e januari viel alles in z’n plooi! De koeien konden eindelijk bekomen, net als wij.

Ik schreef de werking van de carrousel al eens stap voor stap uit. Binnenkort krijgen jullie hiervan een video.

UPDATE: De video over het melken met een carrousel staat online: klik hier. We vierden ook de vierdevijfde en zesde verjaardag van onze carrousel!

10 gedachtes over “Drie jaar geleden: eerste keer carrouselmelken

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s