Throwback thursday

We melken 10 jaar in onze carrousel!

10 jaar geleden, op 29 januari 2014 om exact te zijn, molken we voor het eerst in onze carrousel! 10 jaar geleden al, dat is een decennium! Wat vliegt de tijd! Ik kan me nog zo goed herinneren dat we tijdens de bouw in een melkwagen moesten melken. In de zomer was dat geestig, maar in de winter ging de tijd heel erg traag en was het aftellen! We waren dan ook heel gelukkig die 29e januari 2014! Ook 10 jaar later zijn we nog heel blij met de carrousel. Al hadden we onlangs wel even een akkefietje.

Het was intussen de tweede keer dat we zo’n akkefietje voorhadden: een kabel doorgebeten door een rat. Vorige keer (in 2022 al) diende die kabel voor de herkenning van de koeien in de carrousel, dit keer had het iets met de bediening van de melkstellen te maken. Gelukkig konden we telefonisch gedepanneerd worden en konden we na een half uur verder. Later op de dag kwamen de techniekers van GEA dan de herstelling doen. Die problemen met ratten begonnen vooral nadat we twee jaar geleden hadden moeten afscheid nemen van onze poes Witje, waarover ik vertelde in 8 jaar in onze carrousel. Die kat kwam tot in de carrousel om het ongedierte te vangen. Onze honden zijn er ook wel bij tijdens het melken, zoals ik toonde in 5 jaar melken met onze carrousel, maar zij kunnen niet overal aan zoals die kat kon. Afgelopen jaar kwamen de ratten ook meer in de stal, volgens mij door de aanhoudende regen. Momenteel lijkt onze ongediertebestrijding nu wel te werken.

Zondagavond 28 januari 2024 dronken we een glaasje champagne in onze carrousel om die 10 jaar te vieren! Toen we onze allereerste melkbeurt er hadden opzitten, deden we dat ook, zoals ik vertelde in Onze carrousel is twee jaar! Het was dus hoog tijd om dat over te doen! Nadat ik daar al jaren over vertelde, hebben we nu echt de daad bij het woord gevoegd. Terug met onze liefste familie: nonkel Raf, tante Cindy, nichtjes Tessa en Yara. Hieronder zien jullie foto’s die Tessa nam, voor de app BeReal: je neemt een selfie van jezelf en een foto van hetgeen je voor je ziet. Dat zorgt voor een leuk resultaat! Het was gezellig!

Tessa maakte ook een foto van mama/boerin Veerle en ik. Wij zijn nu al 10 jaar een topteam in de carrousel! Over ons twee schreef ik in 6 jaar een topteam in onze carrousel. En zo heb ik bijna alle verjaardagedities opgenoemd zeker? 😉 Ook nog een foto van moeder, vader en ik. Boer Herman is nog altijd heel actief op de boerderij, zonder hem blijft het momenteel ook niet draaien. Ik schreef in 2020 een interessant bericht over Hoe we werken in team.

Vorig jaar vertelde ik in We melken al 9 jaar in onze carrousel dat we in 2022 het meeste aantal liters hadden gemolken op één jaar tijd. Wel, dit jaar hebben we dat melkrecord nog wat bijgesteld: we deden er nog 63 437 liter bij en kwamen zo op een schitterende 1 348 187 liter! Op 10 jaar melken in onze carrousel komen we intussen op 11 930 496 liter! Dat kan al tellen!

Enkele foto’s verschenen de avond zelf al op m’n Facebookpagina. Volg die zeker voor de snelste updates over het reilen en zeilen op de boerderij!

3 gedachtes over “We melken 10 jaar in onze carrousel!

Plaats een reactie