Flashback friday

Van zusjes naar zussen

Op het parelen jubileumfeest van m’n ouders gaven m’n zussen en ik hen ook een ingekaderde foto van ons vier cadeau. Deze keer deden wij met de zussen een foto van een goeie twintig jaar terug na. De originele foto heeft altijd in onze huiskamer gehangen en we spraken er al jaren over hem eens na te doen. Nu was het dé gelegenheid om mama en papa ermee te verrassen. Toen ze een weekend weg waren, trokken we met emmers krachtvoer, een camera en onze nichten naar de weide in Maarke. Het werd een avontuur op zich.

Hieronder toon ik eerst de oorspronkelijke foto, uit ongeveer 1996 denk ik. We zaten op de weide, mooi op een rijtje, met onze laarzen aan en een snoepje in de hand, en met de koeien op de achtergrond. Hoe schattig!

IMG_1160

De weides worden nog steeds begrazen door ons jongvee. Het was nu alleen de opdracht om hen op ongeveer dezelfde plaats te krijgen. Met emmers krachtvoer lokte ik ze, Valerie hen een beetje achter hun poepjes opjagen… en daar waren ze op hun locatie.

Nicht Eline zat klaar met de camera… Wij dan snel gaan zitten… Klik klik klik. Uiteindelijk werd het kiezen tussen twee foto’s. De eerste hieronder lijkt er het meest op, omdat de doorgang rechts tussen de bomen te zien is. Alleen was er één koetje al iets te nieuwsgierig. Op de tweede foto staan we wel mooier vind ik, spontaan en met onze lachebekjes zoals toen. Maar die nieuwsgierige koe had ons dan dus al in de gaten.

img_1184.jpgIMG_1178

Tenslotte had ik nog twee songs van in het fotofilmpje te verklappen. De intro van Windkracht 10 gebruikte ik om enkele werkfoto’s te tonen. We gingen ooit – 2006 als ik het opzoek – allemaal samen naar Windkracht 10: Koksijde Rescue kijken en horen de helikopters nog in onze oren suizen. Het laatste lied werd No One van Alicia Keys. Een zangeres waar papa in de auto ooit met mee schetterde. Dit lied was het niet, maar deze song heeft dé mooiste boodschap. Hieronder de prachtige lyrics.

I just want you close
Where you can stay forever
You can be sure
That it will only get better

You and me together
Through the days and nights
I don’t worry ‘cause
Everything’s gonna be alright
People keep talking they can say what they like
But all I know is everything’s gonna be alright

No one, no one, no one
Can get in the way of what I’m feeling
No one, no one, no one
Can get in the way of what I feel for you, you, you
Can get in the way of what I feel for you

When the rain is pouring down
And my heart is hurting
You will always be around
This I know for certain

You and me together
Through the days and nights
I don’t worry ‘cause
Everything’s gonna be alright
People keep talking they can say what they like
But all I know is everything’s gonna be alright

No one, no one, no one
Can get in the way of what I’m feeling
No one, no one, no one
Can get in the way of what I feel for you, you, you
Can get in the way of what I feel

I know some people search the world
To find something like what we have
I know people will try, try to divide, something so real
So till the end of time I’m telling you there ain’t no one

No one, no one
Can get in the way of what I’m feeling
No one, no one, no one
Can get in the way of what I feel for you

Oh oh oh oh, oh oh oh oh, oh oh oh oh, oh, oh, oh, ohh
Oh oh oh oh, oh oh oh oh, oh oh oh oh, oh, oh, oh, ohh

3 gedachtes over “Van zusjes naar zussen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s