Het boerenleven, Throwback thursday

Weide aan ons hof

Rond 20 april kuilden we onze eerste snede gras in met onze opraapwagen. Daarvan maakte ik het filmpje Gras inkuilen met opraapwagen. Aangezien we toen wel enkele problemen hadden met de frontmaaier en met een tractor bleef er nog een 5-tal hectare gras rond ons hof staan. Dit gras werd op 16 mei tot balen geperst. Van het harken op de weide aan ons hof nam ik enkele foto’s, een paar met onze boerderij op de achtergrond. Van daar nam ik eerder al mooie foto’s! Op een ander stuk van deze weide lopen trouwens onze paarden en dit jaar ook onze droogstaande koeien.

IMG_9554IMG_9575

Hierboven de twee foto’s van dit jaar met de boerderij op de achtergrond. Op 18 mei 2014 nam ik tijdens het gras hakselen een mooie foto vanop ongeveer dezelfde plaats, deze krijgen jullie hieronder. Vanop de weide is onze boerderij mooi in beeld te brengen, ook al in de tijd van oma.

IMG_4407

Achteraan op de weide nam ik nog twee leuke foto’s, met mooie blauwe en groene kleuren. Een beetje zoals een foto uit mei 2015, die ik jullie hieronder als derde foto meegeef.

IMG_9591IMG_9600IMG_4541

Onze paarden en droogstaande koeien lopen op een ander deel van de weide achter ons hof. Van onze paarden nam ik hier al heel wat mooie foto’s, zoals in Pretty horses, Blij met de zon en Beste paardenfoto’s. In onze kindertijd reden we hier te paard. Intussen nam ik er dit jaar ook van onze koeien foto’s: Na regen komt zonneschijn. Af en toe krijgen ze even bezoek van onze hondjes, zoals deze 16e mei.

De droogstaande koeien kunnen hier bijgevoederd worden, aan de voederhekkens die we in 2013, in het jaar van de bouw van de melkveestal, installeerden. Daar zijn mooie foto’s van, maar ik vind ze niet meteen terug, ook al omdat ze kunnen gecrasht zijn. Ik vond wel nog een foto terug van toen er al voeder lag, maar er nog geen hekkens waren. Onze koeien waren toen net verhuisd want de afbraakwerken gingen beginnen. Deze foto dateert van 3 juni 2014.

IMG_4357

Ik vond intussen de mooie foto’s waarvan ik hierboven sprak terug! Ze dateren van 16 september 2013.

2013 (27)1383109_10201668137960491_713655767_n1375008_10201668138920515_123030461_n

Om af te sluiten heb ik nog enkele fijne foto’s van deze 16e mei. Op een andere weide nabij onze boerderij maaiden we ook het gras. Daarnaast liepen enkele stuks jongvee, en zij waren enorm nieuwsgierig! De rode stier is Mon, die vorig jaar op m’n blog verscheen in aankoopprotocol bij runderen. Bij het jongvee werken we nog altijd volledig met natuurlijke dekking – dat bijna elke dag het meest weergegeven bericht van m’n blog is.

IMG_9522IMG_9524

3 gedachtes over “Weide aan ons hof

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s