Flashback friday

Paardrijden op de weide

De laatste tijd heb ik heel wat berichten gepost die thuishoren in de categorie Flashback Friday. Dit wil zeggen dat er één of meerdere foto’s verschijnen van een gebeurtenis uit het verleden die niet met landbouw te maken heeft. Omdat het zomer is, komen er veel herinneringen in me op aan allerlei vakantieavonturen en maak ik uiteraard ook graag nieuwe herinneringen. Zo kregen jullie al foto’s van in Londen, van aan zee en van in de dierentuin. Vandaag is het opnieuw vrijdag en ja, ik heb terug leuke foto’s en verhalen…

We gaan exact zeven jaar terug, dus naar 14 augustus 2008. Het was een mooie zomerdag en dus besloten Valerie en ik, zoals we die vakantie meerdere keren deden, paard te rijden op de weide en een paar sprongetjes te nemen.

Paardrijden heb ik heel graag gedaan maar de laatste twee jaren maak ik er de tijd niet meer voor. Want zeggen dat ik geen tijd meer heb, is niet echt waar, m’n tijd gaat naar andere dingen. Paardrijden deed me altijd enorm goed en gelukkig voelen. We deden met de zussen en mama vaak wandelingen in de streek. Dat gaf me echt een ongelooflijk vrij, zorgeloos, apart gevoel, één met je paard en de omgeving. Springen over balkjes, niet eens zo hoog, gaf echt een kick en dus zo’n levendig gevoel. De adrenaline die door je lijf stroomt. De wind die door je haren blaast. Zalig!

DSC08069

Paardrijden doet me ook altijd wel denken aan het tv-programma McLeod’s Daughters. In de tijd van de foto’s was deze serie hier enorm populair. Er werden ook lang herhalingen uitgezonden maar sinds juli is dit ook verleden tijd. Het programma ging over enkele zussen die op een boerderij wonen en werken. In Australië gaat het om grote grondgebieden en hun taken zoals kudden controleren en samendrijven, deden ze vaak te paard. Wij vonden het altijd geweldig om te kijken naar de avonturen in en rond de boerderij Drovers Run. Van de muziek in de serie waren we ook erg gek, we downloadden ze en konden ze dan altijd meezingen. Het waren trouwens meestal liedjes van Rebecca Lavelle. Rustig of wat meer up-tempo country maar telkens erg mooie teksten. Als afsluiter van dit blogbericht krijgen jullie de lyrics van de theme song.

It’ll take some time

To find your heart

And come back home

You could walk for miles

Cross every river

And find you’re not alone

Cause I’ll be there

2 gedachtes over “Paardrijden op de weide

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s