Foto

Blij met de zon

Eindelijk! Na weken van kwakkelend weer ziet het er de komende dagen beter uit. Wij zijn daar heel blij mee want het werk zit achterop en ook ons level zonne-energie mag dringend aangevuld worden! Want is niet iedereen gelukkiger en energetischer wanneer de zon zalig straalt? Ja, zelfs de dieren op de boerderij worden vrolijker van een streepje zon – liefst zelfs een hele streep. De kippen komen uit hun hok gerend, de paarden mogen van stal, de honden en katten kunnen weer in het gras liggen en ook de koeien genieten! Ik nam er enkele foto’s van…

De koeien blijven dan wel altijd op stal, dat wil niet zeggen dat zij niet van de zon kunnen genieten. Wanneer het warmer is, gaan de windzeilen meer of helemaal open en kan er heel wat licht en lucht binnen. Van Denise mag het weer zo blijven!

IMG_0307

De paarden mochten hun winterslaap op stal afbreken en terug in de weide gaan lopen. Het eerste wat ze deden, was eens goed rollen!

IMG_0369

Daarna moesten ze elkaar terug wat leren kennen, eens goed snuffelen en knuffelen want het was lang geleden!

IMG_0386

Sinds enkele weken hebben we ook terug kippen lopen op de boerderij. Vroeger hebben we er lang gehad, maar hun hok werd in 2013 verbouwd tot houtkot – want het oude moest plaats maken voor de nieuwe melkveestal. Nu hebben de kippen een eigen mooi hok met een brugje naar buiten!

IMG_0031

Onze honden kunnen nu weer op het gras liggen, dat voor het eerst werd afgereden. Dan is het lentegevoel er helemaal! Milo en Bavo worden in mei trouwens tien jaar, bijna niet te geloven. Tisha wordt er vier in juni maar heeft nog steeds geen zittend gat.

IMG_0410IMG_0291IMG_0191

De laatste foto’s die ik heb genomen, zijn die van onze kat Radja. Ze genoot echt van het mooie weertje! Hopelijk kunnen we dat dus nog een tijdje doen!

IMG_0431IMG_0438IMG_0468

2 gedachtes over “Blij met de zon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s