Het boerenleven

Pakken gras, hooi en stro

IMG_0601Het zijn drukke weken geweest op de boerderij, want het gras, hooi en stro volgde snel op elkaar. We haalden de derde snede gras in pakken naar huis, in drie verschillende keren: op 24 juni en op 1 en 4 juli. In totaal waren het zo’n 350 pakken! Het hooi haalden we op 28 juni binnen, dat waren zo’n 420 kleine pakjes. Deze gebruiken we voor onze kalfjes vanaf 3 weken oud. In de zomer van 2015 ging het om 980 pakken, zoals ik toonde op een foto. Daar konden we wel even met verder! Op 6 juli waren het dan weer pakken gerstestro die we van het veld gingen halen. Ons Tisha zag dat het goed was! Check meer foto’s verder in dit bericht…

De foto’s van het gras dateren van 1 juli. De eerste werd genomen op het veld waar ik beelden voor de video Gras inkuilen met opraapwagen filmde. Thuis op het hof worden de pakken gewikkeld en gestapeld. Het werd uiteindelijk een mooi hoopje van 186 pakken!

IMG_0528IMG_0517

Van het hooi heb ik geen topfoto’s, maar wel van het stro… Op 6 juli haalden we stro thuis vanop een veld aan de Bossenaarmolen. Deze molen stond eerder al prachtig mee te blinken op landbouwfoto’s en doet dat hier in de avondschemer opnieuw! Gerst of tarwe hebben we niet zelf staan en dus moeten we die teelten ook niet oogsten, we kopen enkel het stro en dit gaan we met onze eigen tractors, karren en verreiker op het veld halen. Van het stro naar huis halen, postte ik slechts één keer eerder foto’s, op 3 augustus 2015.

IMG_0607IMG_0625IMG_0639

Tenslotte heb ik nog enkele foto’s van de 7e juli. Toen landde er een luchtballon op ons veld met grasklaver! Het grootste deel hadden we al vers gevoederd aan de koeien, enkel in het midden was er nog een streepje ongemaaid. Er was geen schade, en dan nog… Ik vind dat zoiets geweldig om te zien, een luchtballon! Zelf eens meevaren is een avontuur dat ik ooit nog wil beleven!

IMG_0655IMG_0659

7 gedachtes over “Pakken gras, hooi en stro

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s