Het boerenleven

Eerste gras van 2020

Op 9 en 10 april hebben we het eerste gras van 2020 ingekuild. Het ging om gras dat na tarwe was gezaaid en al tamelijk groot stond. Onze winterkuil was net leeg gevoederd en dus kwam het goed uit. Die eerste 10 ha gras kuilden we in de eerste helft van de sleufsilo in. Hieronder is dit te zien op een met m’n smartphone gemaakt filmpje dat ik op Facebook plaatste. Verder in dit bericht enkele foto’s van deze week op de boerderij, alsook een video van onze opraapwagen in actie op het veld!

Het weer was uitstekend! Zelfs beter dan in het zuiden van Europa! Als bewijs trok ik een fotoke van de krant! 😉

IMG_20200408_181809

Ook in de stal was het weer heel prachtig! Zowel bij de zonsopgang als bij de zonsondergang kregen we heerlijke zonnestralen binnen. Overdag is het uiteraard ook heel lichtrijk en zonnig in de stal. Maar die ochtends en avonds waren deze week zo de moeite om er eens enkele foto’s van te nemen!

IMG_20200408_075426IMG_20200408_200508

Het werk in de stal is er altijd, zelfs al is er veel werk op het land of in het gras. Zo werd er ook een vaarsjestweeling geboren in die week. Een heel speciale, want ze hadden allebei een ander kleurtje! Ik vroeg op Facebook naar namen… Het werden Thelma en Louise!

Onze opraapwagen werd uit zijn winterslaap gehaald en mocht meteen mooie grasvelden opzoeken. Het eerste gras van 2020 werd onder andere opgeraapt aan de Bossenaarmolen in Etikhove, Maarkedal. Het ging om gras dat gezaaid was na tarwe. In juli postte ik nog een bericht over het stro dat we van daar naar huis haalden: Pakken gras, hooi en stro. Hieronder een korte video, alsook enkele foto’s.

IMG_1108IMG_1100

Het zwaarste werk is altijd de kuil afdekken met plastiek, netten, zandzakken en banden. Gelukkig nu dus maar een halve silo, nog zo’n 35 meter dus. Met z’n allen is het wel plezierig ook! Het eindresultaat zie je hieronder.

IMG_20200410_154255

Binnenkort vliegen alle banden er terug af en mag het volgende gras er bij!

4 gedachtes over “Eerste gras van 2020

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s