Flashback friday

Ballonvaart La Doesse Schuuse

Vorig jaar vond op 11, 12 en 13 september La Doesse Schuuse plaats. Op de tweede zondag van september is het sowieso altijd ruiterommegang, maar vorig jaar organiseerden de Heeren van Schoorisse in dat weekend een soort festival. Soort zeg ik want er was vanalles te beleven: ontbijt, dictee, toneel, kinderanimatie, camping, welness, optredens… Ik nodigde iedereen uit met een blogbericht vorig jaar. Daar is ook de link naar de website en foto’s terug te vinden. Op zondagnamiddag vond toen ook “tspel op de mees” plaats. Huh? Welk spel?

Een soort spel zonder grenzen maar dan echt met activiteiten die geen grenzen hadden: bijvoorbeeld sletsenschieten, dit is een pantoffel in ijzeren baden proberen schieten met je voet, en beachvolleybal maar dan met zwemvliezen en duikbril aan. Samen met m’n zus Stefanie, m’n nonkel Raf en Jeroen vormden we het team “De melkbrigade”. Het was echt hilarisch! Een topweekend, dat heel wat Schorissenaren en Maarkedallers niet snel zullen vergeten.

De winnaars van het spel en de winnaar van het dictee wonnen een ballonvaart. Deze ging toen met het regenweer niet op. Exact een jaar later, afgelopen zondag, ging de luchtballon op! Terug een beetje feest. Ikzelf heb enkel de voorbereiding wat gezien, het opgaan en de vaart heb ik niet kunnen zien (de koeien kunnen niet wachten). Maar Stan maakte een mooi filmpje, zodat iedereen het kan beleven!

De ballon vloog pal over de dorpskern van Schorisse en zo kon men ook enkele mooie foto’s nemen van onze boerderij. Deze plaatste ik op m’n blog bij Over m’n boerderij.

4 gedachtes over “Ballonvaart La Doesse Schuuse

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s