Op stap

Bossenaarmolen

IMG_1114Vorige week tijdens de verschillende grasbewerkingen viel me op een paar velden het uitzicht enorm op. Soms staan we er eigenlijk te weinig bij stil in wat voor mooie omgeving we hier wonen, de Vlaamse Ardennen. We wandelen, fietsen, rijden er elke dag in en vergeten vaak eens opzij te kijken. Ik heb vorige week toch weer even mijn kodak meegenomen op de tractor en foto’s genomen van de grasbewerkingen – zoals ik jullie al getoond heb – én van het landschap. Het prachtige Maarkedalse landschap heeft zo veel te bieden! Mijn thuishaven Schorisse, Maarkedal heb ik algemeen al toegelicht in een eerder blogbericht. Maar Maarkedal heeft iets dat echt opvalt, vanuit verschillende delen van de gemeente, en dus een plaats is die je als het ware roept te komen: de Bossenaarmolen te Etikhove, Maarkedal. Een plaats die ik dus zeker een uitstap waard vind, lees en kijk vooral mee waarom.


De Bossenaarmolen die er nu staat, wordt eigenlijk de Nieuwe Bossenaarmolen genoemd. Deze werd gebouwd tussen 1992 en 1998 en staat iets ten zuidwesten van de Oude Bossenaarmolen. Nieuw is hij eigenlijk niet meer te noemen want hij ligt er wat verwaarloosd, verlaten bij. De molen staat sinds 2010 namelijk definitief stil, en dit terwijl hij in 2003 nog iets meer dan 100 000 omwentelingen maakte. Toch heeft de molen zijn charmes nog niet verloren.

Bossenaarmolen tov foto's

Op bovenstaande kaart is de ligging van de Bossenaarmolen aangeduid. Daarnaast zijn er verschillende plaatsen aangestipt vanwaar ik foto’s heb kunnen nemen van de molen. Foto’s van tijdens het maïs en gras hakselen, genomen in verschillende jaren. De molen is er al altijd geweest. Soms zonder dat ik er op let, staat hij mee op de foto. Maar vaak zet ik hem er mee op, want het straalt iets uit, die molen, het landschap. Het zorgt ervoor dat de foto er nog net dat tikkeltje beter uit ziet.


Je kan de molen van ver zien staan en hem zo bewonderen maar toch moet je er ook eens geweest zijn. Gewoon er passeren en genieten van zijn schoonheid. Er passeren kan je trouwens op verschillende manieren doen: te voet, met de fiets, te paard of met de koets, met de moto of vespa, met de quad of gewoon met de auto. Maakt niet uit hoe maar zeker doen.

Of je kan er ook dubbel genieten: genieten van de molen, het landschap, het uitzicht én genieten van elkaar, van eens uitrusten, van een lekkere picknick… De wind die er vaak wel te voelen is, kan de pret zeker niet bederven, integendeel zelfs.

De vier foto’s hierboven werden genomen op 14 april 2013. Twee van m’n zussen, Valerie en Stefanie, m’n twee nichten, Eline en Jelke, en ik genoten er op een zomerse lentedag van een heerlijke picknick. Een perfecte tussenstop tijdens een gezellige wandeling. Onze zin, onze quote van die dag, is een perfecte afsluiter voor dit blogbericht: we find love in little things. Ik hoop dat jullie dit ook doen en dat jullie eens een genietmoment bij de Bossenaarmolen mogen beleven.

Matthias heeft deze momenten al meermaals beleefd, lees er alles over in zijn blogbericht.

Ik heb nu nog een laatste foto voor jullie…

IMG_4353
Prachtig uitzicht vanop een weide langs de Eikenberg, Maarke-Kerkem op 10 mei 2015

11 gedachtes over “Bossenaarmolen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s