Flashback friday

Zomer 2016 avonturen

Deze week was het al erg koud, de temperaturen gingen ‘s ochtends zelfs tot tegen het vriespunt. M’n korte broeken werden opgeborgen, in plaats daarvan trok ik nu een lange broek en een dikke vest aan. De zomer is dus echt afgelopen, maar de herinneringen blijven bestaan. Het werd een geslaagde zomer, al vind ik dat elk jaar wel. Alle seizoenen hebben trouwens iets. Regen, sneeuw, zon… Alles heeft zijn charme. In dit blogbericht zal ik jullie m’n avonturen van deze zomer vertellen door 10 foto’s, vaak fotocollages, te tonen. De meeste zijn niet-boerderij avonturen, maar uiteindelijk beleef ik sowieso elke dag avonturen op de boerderij. Over heel wat daarvan heb ik al geschreven, zodat jullie ze mee konden beleven. Nu neem ik jullie mee, misschien ook voor jullie een idee, naar Twister en de zee, naar Plopsaland en BGT van op tv…

desktop1


Dollen met de nichtjes en de hondjes

Jullie kennen ze ondertussen al, m’n kleine nichtjes Tessa en Yara en m’n hondjes Bavo, Milo en Tisha. De combinatie van hen twee, daar beleef je zeker wat mee! Kalfjes verhuizen bijvoorbeeld… We doen de kalveren een touw om en Yara helpt dan trekken. Maar aangezien Tisha gek is op touwen, neemt ze het uiteinde en staat ze ook mee te trekken. Zo in snokjes, en Yara haar armpjes zitten dan heen en weer te schudden aan dat touw… Hilarisch om te zien! Moeilijk om nu te verstaan misschien, maar wat hebben we zitten lachen! Zowel Yara als Tessa helpen graag mee op de boerderij, wat ik super vind. Ik vertel over m’n passie en zij vergeten niets, ze vertellen alles in geuren en kleuren op school. Geweldig toch. Ik hoop nog lang met hen avonturen te beleven op de boerderij. Deze foto van ons vind ik alvast ook geweldig.

2016-07-09


Twister met de familie

Familiefeesten vind ik altijd gezellig: we eten lekker, praten bij en spelen ook wel eens een spel. Zo haalden we deze zomer Twister eens boven. We speelden het spel al toen we klein waren, maar intussen is er een moderne versie en deze is uitgebreider dan de oorspronkelijke. Je kan naast je voeten of handen op een kleur plaatsen, ook andere opdrachten krijgen zoals: geef elkaar een high-five, steek je hand in de lucht of een zeer leuke: steek je voet in de lucht. Het spel is voor alle leeftijden en staat garant voor heel wat plezier. Wij speelden het met z’n allen en amuseerden ons te pletter. Wist je trouwens dat dit spel is uitgevonden in 1966? Het bestaat dus 50 jaar! Het zou voor mij nog een keer (of meer) zo lang mogen meegaan.

2016-07-17


Wandelen in ons dorp

Niets meer ontspannend dan na een dag vol werk ’s avonds een wandeling te maken bij zonsondergang. Samen met de zussen of nichten en uiteraard met de hondjes erbij. Dan passeren we soms langs de beestjes op de weide om hen eens te controleren. Onze streek word ik trouwens nooit beu. Ook in de herfst – en winter en lente – vallen er hier prachtige wandelingen te maken.

2016-07-16


Afkoelen in het zwembad

Eerst leek het erop dat we ons zwembad niet zouden moeten zetten dit jaar: regen overheerste in het begin van de zomer. Gelukkig sloeg het weer om halfweg juli. We konden dan niet altijd lang in het zwembad zitten, vijf minuten kan echt al wonderen doen. Noodzakelijke afkoeling tijdens een hittegolf. Waterpret met de nichten en zussen. De zomer is pas echt zomer met een zwembad!

2016-08-17


Thuis een terrasje doen

Bij de bouw van onze nieuwe stal hadden we ook plaats voorzien voor ons terras. Wat hebben we hier al kunnen genieten! ‘s Zondags een barbecue, ’s avonds een pizza eten, taart eten voor de jarige, sneukelen en aperitieven… Met het gezin, met familie of met m’n beste vriendin, vele gezellige avonturen beleefde ik hier op ons terras.

2016-08-30


Een dagje naar de zee

Een dagje naar de zee, daartegen zeg ik niet nee. Zeker niet met die gekke familie van me. Ik zou enkele anekdotes kunnen vertellen, maar ze gaan niet op de juiste manier overkomen. Het valt niet te beschrijven hoe geamuseerd we ons daar hebben. Enkele foto’s geven jullie al een beeld: voeten begraven in het zand, vlieger in de lucht proberen krijgen, zwemmen in het warme water, redders zich zien vastrijden met hun rescue-auto, een prachtige zonsondergang zien (en dit naast een bende Pokémonvangers), terrasje doen… Het was misschien maar een dag, maar het werd wel een topdag!

2016-07-25


Naar een pretpark

Dit jaar toch in een ander land geraakt: Plopsaland. Het klinkt misschien niet zo groots en speciaal, maar dat was het wel. Het was lang geleden, eigenlijk te lang achteraf bekeken. Ik was vergeten hoe je kan opgaan in die attracties: spanning voelen, goeie spanning… en dan die ontlading, dat buikgevoel, de adrenaline door je lijf… Ik wil nog een keer! Het was echt wel de moeite! Met m’n fantastische zussen en nichtjes beleefde ik daar avonturen om niet snel te vergeten.

2016-07-26


Verven, verven, verven

Waarschijnlijk het grootste avontuur deze zomer, letterlijk dan: de vierkantshoeve verven. Al die muren, deuren en ramen! Daar dat kleurtje, hier dat, dan nog afwerkingen… Op de ladder of op de grond, schuilend voor de regen of bakkend onder de zon… Verven, verven, verven en verven. Maar o zo blij met het resultaat! Nu kunnen we weer een paar jaar verder.

2016-08-13


Naar Antwerpen voor Belgium’s Got Talent

Wat een belevenis, de audities van Belgium’s Got Talent! Die bijwonen trouwens, niet dat we meededen, al hebben Angela en ik wel onze (verborgen) talenten. We gingen ook wat aan sightseeing doen, maar het sight was beperkt: het regende! We hebben dus vooral veel paraplu’s gezien. Gelukkig was er dan Starbucks om ons wat warm te houden. ’s Avonds hadden we wel warm genoeg, zo op enkele meters van Dan, Stan en Niels. We hebben echt ongelooflijke acts gezien tijdens de audities van Belgium’s Got Talent. Wij weten al hoe Baba Yega het ervan af bracht, volgende week dus zeker kijken, hier vinden jullie alvast de preview.

2016-08-03


M’n bestie leren koeien melken

Ik had gedacht dat het een uitdagender avontuur zou worden, maar uiteindelijk was Angela er snel met weg. Ze had nog nooit koeien gemolken – eigenlijk wel erg op die 10 jaar dat we beste vriendinnen zijn, alhoewel, ze had alles wel al meegevolgd, maar dus gewoon nog niet echt zelf gedaan. Het bleek haar goed af te gaan! Ik vond het wel grappig haar zo bezig te zien, want ze is niet van landbouwkomaf. Grappig in de goede zin trouwens, want uitlachen moest ik niet doen. Gelukkig gevoel dat ik dit met m’n “high school best friend” kan delen. Ik schreef al enkele blogberichten over belevenissen met haar, en er zullen zeker nog avonturen volgen!

2016-09-03

6 gedachtes over “Zomer 2016 avonturen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s