Throwback thursday

Verandering is goed

Twee jaar geleden, op 30 maart 2014, verliet de fameuze melkwagen ons bedrijf. We hadden er tot eind januari van 2014 in gemolken, veel te lang. Toen hij dan effectief verdween van ons bedrijf, moest ik daar toch een foto van nemen. Want dat was een groot moment: bye bye melkwagen en tot nooit meer! Verandering is goed, deze verandering toch zeker!

Over het melken in de melkwagen heb ik al geschreven, dus daar hoef ik niets meer over te vertellen, enkel de links naar die berichten geef ik jullie nog mee: Start afbraak melkveestal en melken in een melkwagen en De opbouw bleef maar duren.

Ook twee jaar geleden, op 28 maart 2014, kwam er een leukere kar aan op ons melkveebedrijf: een voedermengwagen met twee verticale mengvijzels. Daar ben ik nog steeds heel gelukkig mee, hij is niet te missen.

IMG_2418

Vorig jaar vertelde ik er ook al over, over de nieuwe mengwagen, en een paar weken later schreef en toonde ik uitgebreid hoe ik voeder.

Intussen voeder ik wel ietwat op een andere manier, misschien dat ik binnenkort dat bericht eens aanpas, of een nieuw bericht over voederen schrijf. Ofwel toon ik het jullie in een video. Veel ideeën dus, maar nog veel uit te werken. Uiteraard wel nog altijd veel zin. Veel zin om m’n passie te blijven delen, om jullie vanalles te blijven tonen, de ene keer wat amuserend, de andere keer echt bijlerend, of dat probeer ik toch allemaal. Intussen staan er, met dit bericht erbij, 138 berichten op m’n blog, dus zeker genoeg om nog eens iets te (her)lezen of (her)kijken. Zoals m’n “A day on our dairy farm” video, waar ik nog steeds erg trots op ben, of m’n “Lente op de boerderij” video, waar ik een instant happy feeling bij krijg. Laat de zon maar weer komen!

4 gedachtes over “Verandering is goed

    1. Het melken duurde heel lang: 3,5 tot 4 uur per melkbeurt want we molken zo’n 100 koeien, telkens per 11 op die wagen. Veel over en weer met de dieren, veel wachten tot ze alle 11 leeg waren, veel mest opkuisen… Voor 4 of 5 maand kan je dat misschien uithouden, maar toen het dan november werd, natter en kouder, dan was het echt lastig. Iedereen is vermoeid, zowel de boer als de koeien… Die beesten zagen echt ook af. De laatste drie maanden waren er te veel aan en waren echt doorbijten.

      Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s