Op stap

Wandeling van 19 km door Schorisse tot de Bossenaarmolen

De laatste weken en maanden genieten we enorm van wandelen in onze prachtige Vlaamse Ardennen. Het wordt ons hier ook nooit beu… er zijn dan ook nog altijd onbewandelde of ongeziene veldwegen of plaatsen te ontdekken. Dit keer gingen we op stap doorheen ons geliefde Schorisse. We wandelden bijna in een cirkel (oké, heel bijna) en gingen tot aan de Bossenaarmolen. Verder de route op kaart en meer uitleg met foto’s.

We wandelden eerst naast de kerk het straatje in en namen de eerste veldweg rechts. Deze gaat tussen onze velden, dit jaar met grasklaver links en maïs rechts. Dit baantje gaat over in de Foreest (tussen km 1 en 2) en later zitten we op de Omer Wattezstraat. Daarna gingen we een stuk door Zegelsem – over de befaamde Ijskelderweg – en kwamen we via Wolfskerke (km 4) terug in Schorisse. We stapten tot het uitkijkpunt op het Bosgat (km 6) en gingen van daar door het Bos Ter Rijst (km 7 ligt er middenin). Ongeveer rond kilometer 8 heb je onderstaand zicht als je achterom kijkt en het bos achter je laat.

Via de straten, die soms overgaan in veldwegen, Doorn, Kouterstraat en Gielestraat kom je uiteindelijk op de N454 (km 10). Kijk je op dit kruispunt achterom, dan zie je onderstaand zicht op een oude vierkantshoeve die we net voorbij wandelden.

We steken de N454 over en gaan de Goudberg in. We hebben deze wandelroute twee keer gedaan onlangs (in beide richtingen) en het was één keer stralend weer, een andere keer echt miezerweer! Ik toon het verschil met foto’s vanop de Goudberg. De stralende foto was iets verder de straat in genomen, waar ze al over gaat in een landweg.

In plaats van meteen de Tenhoutestraat naar rechts naar beneden te wandelen, gaan we een beetje links de Holleweg in. Hier zitten we nu eigenlijk in Ronse. Op km 11 is er een weide van ons gelegen en dus gingen we eens naar de koetjes kijken. We zagen dat het goed was en vervolgden onze route, de Tenhoutestraat (of beter gekend de Berg Ten Houte, die vorig jaar in de koers zat) neerwaarts (km 12). Nu stappen we een hele tijd rechtdoor, over de Delfdries (waar sinds kort een wijngaard is te bewonderen) en de Aatse Heerweg tot een monument van Maarkedal: de Bossenaarmolen (aan km 14).

Het uitzicht vanaf hier is geweldig, zeker bij mooi weer! Momenteel kleuren de graanvelden geel en staan gewassen als maïs, bieten en gras mooi groen door de regen die we deze zomerweken toch kregen – in vergelijking met vorig jaar, toen we heel wat hittegolven over ons heen kregen.Het grasveld links op deze foto’s gebruiken wij dit jaar, ik toonde dat al in Eerste gras van 2020.

Na de Bossenaarmolen gaan we terug naar het kruispunt, waar we de Bovenstraat nemen (km 15). Vervolgens links Hokelbeke (km 16) op, rechtdoor de Wijmierstraat (km 17) in en dan rechts de Broekestraat omhoog. We komen op de vernieuwde N457 (km 18), waar we rechts gaan richting Schorisse. Onze boerderij komt prachtig tevoorschijn… No place like home! Maar wel een streek waar iedereen mag komen genieten, met respect voor landbouw en omgeving!

4 gedachtes over “Wandeling van 19 km door Schorisse tot de Bossenaarmolen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s