Op stap

Wandeling van Schorisse naar Zottegem

Na kleine wandelingen in Schorisse (5 à 6 km) en na wandelingen richting Kerselare (11 km), Flobecq (24 km) en Zingem gingen we vorig weekend naar Zottegem! Op een weide in de Meersstraat lopen daar 3 volle vaarzen van ons en dus gingen zus Stefanie en ik eens te voet kijken. We maakten er een mooie uitstap van! Verder krijgen jullie het plan van deze route en enkele foto’s.

In het gaan gingen we via Zegelsem en Rozebeke, over een deel van het Mijnwerkerspad (waar we genoten van onze picknick), richting Strijpen (een deelgemeente van Zottegem). Terugkeren deden we via de N454 of de Zottegemsesteenweg en via Kouteren (voorbij de Vinkemolen), dan de Molenberg neerwaarts en uiteindelijk via Korsele (gehucht in Horebeke) en langs kleine veldwegen terug naar Schorisse.

We stapten in totaal dus zo’n 30 km, waar we zo’n 6 uur over deden. Het was terug prachtig wandelweer! Niet te warm, zo’n 22 °C, en een mooi briesje. Uiteindelijk wel verraderlijk want we waren verbrand, zeker ons neusje! Naast een kleurtje terug mooie herinneringen om te koesteren!

Prachtig toch, die wolkenvelden in die helder blauwe hemel! Het bord met “Blikje terug mee naar huis? Dankoewel!” viel me ook enorm op. Voor mij is dit een belangrijke boodschap, niet alleen omdat het gewoon logisch is om je afval op te ruimen, maar ook omdat koeien kunnen sterven door “het scherp“. Dat willen we uiteraard niet!

Een gedachte over “Wandeling van Schorisse naar Zottegem

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s