Het boerenleven, Video

Etende runderen thuis op stal (augustus 2018)

Elke dag ben ik in de voormiddag bezig met het voederen van de runderen. Wanneer alle beestjes uiteindelijk hun voer gekregen hebben, voel ik me voldaan en gelukkig! Hen zo vrolijk zien en horen knabbelen vind ik geweldig! Om iedereen er van te laten mee genieten, deel ik deze “simpele video” van onze etende koeien en jongvee die thuis op stal zitten. Grotendeels op het prachtige Home van Sheppard, maar soms écht met het knabbelende geluid van de koetjes. Om alles aaneen te hangen gebruikte ik ook beelden van passerende stapelwolken boven de melkveestal. Verder in dit bericht geef ik nog enkele links mee, naar andere filmpjes én foto’s, want herkennen jullie ook bepaalde dieren in deze video?

Eerst geef ik de link mee naar het filmpje over voederen. Dat dateert van april 2016 maar komt nog grotendeels overeen met hoe het nu gaat. In januari van dit jaar maakte ik een filmpje van een voormiddag op de boerderij, hierin zie je me voederen en zie je de koeien (versneld) eten. In het filmpje over voederbieten van veld naar koe zie je dan weer hoe de voederbieten uiteindelijk met de voermengwagen worden gevoerd.

Wanneer de stapelwolken passeren, is er ook enkele keren in een flits een tractor te zien: m’n vader was de laatste drijfmest aan het uitvoeren want vanaf 1 september mag dit niet meer (tot 15 februari). Hierover wijd ik in de toekomst ook eens een bericht.

Vanaf ongeveer 0:32 en later nog eens vanaf 1:46 is een rood beestje in beeld. Dit is onze prachtige Rosa. Zij was m’n fotomodel in oktober vorig jaar, toen ze nog een kalfje was, en dat leverde geweldige plaatjes op! Bekijk ze zeker eens (opnieuw) hier.

Vanaf ongeveer 3:06 is Venezuela in beeld, een gekke naam, maar zo kennen we ze ook want zij deed afgelopen december zot met een slee voor m’n kerstfoto’s! Het jaar voordien waren m’n feestfoto’s ook geslaagd, al zeg ik het zelf, maar kijk en oordeel zeker zelf door hier te klikken. Binnen enkele weken kan ik beginnen denken over deze van dit jaar!

3 gedachtes over “Etende runderen thuis op stal (augustus 2018)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s