Het boerenleven

Voorjaar helemaal op gang

Sinds half april was het eindelijk vast goed weer en dus viel al het werk plots samen… Er diende nog een heleboel mest uitgevoerd te worden, maar ook de omheining van de weiden dienden gecontroleerd te worden en vervolgens moest het jongvee naar de weide gebracht worden. Veel werk allemaal, maar wel aangenaam buiten werken! Ik nam hier en daar een foto, zodat ik jullie deze eerste voorjaarswerken eens kan tonen.

Eindelijk kon er heel wat mest uitgevoerd worden! Het werd echt letterlijk hoog tijd want de mestkelders stonden overal vol en de mest schuimde al door de roosters. Vorig jaar was het mest uitvoeren even in beeld in Spring kicking in.

IMG_0743

Mama en ik hielden ons in april vooral bezig met het controleren van de omheining van de weides. Dit doen we telkens met de verreiker: al het materiaal (zoals palen, draden, krammen, hamers en tangen, schop en spade) er in en zo de weide rond.

IMG_0585

We hebben enkele weides langs bossen en op deze tijd van het jaar konden wij zo ook genieten van het blauwpaarse tapijt van wilde boshyacinten! Ik schreef in Het beste van Schorisse in welk bos je deze hier nog kan terugvinden.

IMG_0760

Wanneer de weides in orde waren, konden we de runderen naar de weide brengen. Onze veewagen onderging enkele weken terug een paar herstellingen en kreeg een nieuwe laag verf aan de buitenzijde. Hij is weer helemaal klaar voor dit weideseizoen én de volgende!

IMG_0603

Eenmaal de droge koeien en volle vaarzen van de veewagen werden gelaten, dartelden ze vrolijk de weide in. Dat levert altijd mooie plaatjes op! Zoals ook in Foto van november 2015Animals are my life en Goodbye weide. Het is mooi, een koe in de weide, maar iedereen moet toch opletten, want Dit doe je beter niet bij runderen op de weide!

IMG_0613

Nadat het jongvee dat buiten mocht, allemaal buiten zat, konden we thuis nog wat kalveren doorschuiven. We doen de beestjes dan een touw om, zodat ze nog wat handelbaar zijn. Daarbij krijgen we altijd hulp van onze hond Tisha. Deze foto nam ik via snapchat, maar ik zou van dit tafereel eens topfoto’s moeten proberen maken, binnenkort!

Tisha verhuist kalfje

Ook in onze tuin was er werk, zo hebben we ons gazon geverticuteerd. Het was eens nodig, want na drie jaar zat er toch al heel wat mos in. Na de bouw zijn we nu heel blij met onze mooie achtertuin.

IMG_0733

Nog blijer zijn we met ons prachtig terras, dat we vroeger niet hadden. Zo eten we nu geregeld eens buiten, hoe zalig is dat niet! Vaak met wat familie en vrienden… Dat is pas genieten, zelfs tussen de was!

IMG_0708

Een gedachte over “Voorjaar helemaal op gang

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s