Foto, Throwback thursday

Beestjes in hun kot

Na nog een late winterprik is het nu echt volop lente! Binnenkort mag het jongvee terug naar de weide. Momenteel bevinden ze zich nog in hun kot, zoals echt iedereen tegenwoordig! De koeien en kalveren hebben hier echter geen problemen mee want ze zitten hier graag in de herfst en winter. Lekker warm bij elkaar en elke dag van heerlijk voeder voorzien. Ze kunnen met elkaar stoeien of rustig chillen. Wanneer de zon begint te schijnen, krijgen ze op welbepaalde plaatsen in de stal zonnestraaltjes op hun neus. Hiervan postte ik drie jaar geleden eens foto’s in Zonnige koeien. Nu heb ik ook enkele foto’s: ik zocht enkele beestjes in hun kot…

Het zijn beestjes waarvan ik vorig jaar foto’s heb genomen. Zo zien jullie hoe groot ze geworden zijn, zoals in Kalfjes worden groot. Een volledig overzicht met interessante weetjes en mooie foto’s vinden jullie trouwens terug in Van kalf tot koe op twee jaar.

Eerst wil ik nog een nieuw beestje tonen. Koe Janne – die jullie in Koetjes en kalfjes kunnen bewonderen – heeft voor de vierde keer gekalfd: het werd een vaarsje = een meisje. Ze kreeg de naam Corona. Het klinkt misschien niet zo positief, maar zij zal ons steeds doen herinneren aan deze speciale periode, waar we hopelijk als een sterker volk zullen uitkomen.

IMG_0727

Corona steekt alvast haar tong uit! Ze zegt: “We’ll beat this!” We verslaan die ziekte! Vooral door dus in ons kot te blijven. In onze vertrouwde omgeving. Voor ons als boeren is dat wel een groot kot, wij mogen blijven leven en werken op de boerderij zoals anders. Het voelt dus wel veilig aan hier. Deze periode deed me ook al terugdenken aan vier jaar geleden, toen heel België zich ook samen sterk moest houden. De aanslagen in Brussel en Zaventem brachten een hele zwar(t)e periode en beroerden ook heel het land en de wereld. Toen deelde ik het bericht Liefde en onderstaande foto. Ik schreef: We zien een kalfje van twee dagen jong en Tisha, onze jongste hond… Ze snuffelen aan elkaar, ze zien elkaar graag, ondanks hun verschillen. Onvoorwaardelijke liefde. Liefde is alles wat we nodig hebben. Ook nu is liefde voor elkaar wat ons door deze corona crisis zal helpen.

IMG_5022-001

Dan gaan we vol liefde naar een foto van Ukje. Zij werd een klein jaar geleden geboren als deel van een tweeling. Ze was echt heel mini! Intussen is ze al heel wat kilo’s en centimeters bijgekomen. Ze is wel nog net iets kleiner dan haar leeftijdsgenoten, maar ze laat zich zeker niet doen! Daaronder een foto van haar met de hondjes, alle foto’s van die shoot zijn te zien in Klein maar dapper.

IMG_0758IMG_9047

Het volgende beestje dat ik ging opzoeken, was Kimmy! In de zomervakantie vorig jaar waren m’n allerliefste nichtjes gek op haar als kalfje. Kimmy was en is dan ook zo schattig – maar dat zijn eigenlijk alle kalfjes! Alle foto’s van Tessa en Yara toen, vinden jullie in Nichtjes op wandel met kalfjes.

IMG_0788IMG_0722

Bij de koeien kwam ik uiteindelijk Belly tegen. Ze lag rustig neer in de ligboxen – waar je dus echt coole foto’s kan nemen met die buizen. Vorig jaar fotografeerde ik haar op de weide, met een vallende avondzon – ook heel cool. 😉 Het had net geregend en de zon kwam toch nog terug piepen, daarom kreeg het bericht de naam Na regen komt zonneschijn.

IMG_0804IMG_9321

UPDATE: Op zaterdag 4 april gingen de droogstaande koeien terug op de weide achter ons hof. Ook Belly was erbij! Zij was uiteraard blij!

IMG_20200404_155557

Ook ik ben er gelukkig mee. Het geeft altijd een goed gevoel als de dieren naar de weide kunnen. Het is dan goed weer, het is dan echt lente, het is dan echt voorjaar! Twee jaar geleden schreef en toonde ik dat in Blij met de zon en Voorjaar helemaal op gang. Vorig jaar blogde ik Vroeg voorjaar. Ook nu zijn we er dus goed aan begonnen!

IMG_4278

Deze laatste foto toon ik er nog graag eens bij! Het is toch zo mooi, koeien in de wei! Het blijft een van m’n prachtigste plaatjes, al zeg ik het zelf. Check meer top dierenfoto’s op Beste dierenfoto’s.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s