Flashback friday

Nu het Vlaamse wielerseizoen er op zit… Paris 2024, here we come!

Dat ik gek ben op sport kijken, is intussen misschien wel duidelijk. We volgen met de familie elk jaar volop de koers. Als er grote toernooien zijn in andere sporten, dan kijk ik ook heel graag. Dat zijn zelfs heel uiteenlopende sporten: van atletiek over voetbal tot turnen. Zelfs kunstschaatsen in de winter zie ik erg graag. Verder in dit bericht zet ik nog wat foto’s en eerdere berichten op een rij die m’n passie om sport te zien heel mooi tonen. De ultieme droom is natuurlijk al altijd geweest om eens naar de Olympische Spelen te gaan. In 2012 waren ze al eens dichtbij toen ze in Londen werden georganiseerd. Maar nu ze komende zomer in Parijs plaatsvinden, konden we dat niet aan ons laten voorbij gaan! We hebben tickets! Paris 2024, here we come!

Bij de eerste ticketverkoop waren de tickets die we wouden, snel uitverkocht of veel te duur. Het zag er naar uit dat we onze droom zouden moeten opbergen. Maar af en toe keek ik nog eens op de website. Zo kwam ik begin februari tickets tegen voor de groepsfase van het basketbal. Die worden georganiseerd in Lille, net over de Belgische grens. Na overleg met enkele familieleden beslisten we er voor te gaan! We zouden op donderdag 1 augustus twee wedstrijden basketbal gaan kijken. Het was wel nog niet duidelijk wie er dan zou spelen. Toen half maart duidelijk werd dat de Belgian Cats die dag geprogrammeerd stonden, kochten we nog tickets voor de twee andere wedstrijden die dag. Zo zouden we ze zeker niet mankeren! We gaan dus een hele dag basketbal zien op de Olympische Spelen! Intussen is het uurrooster wel bekend gemaakt en we gaan onze dag afsluiten met de Belgian Cats! Geweldig toch?! Nu zijn we nog aan het kijken om de dag of twee dagen nadien naar Parijs af te zakken! Ik kijk al uit naar deze zomer!

Intussen kan ik nog nagenieten van een geslaagd wielervoorjaar hier in de Vlaamse Ardennen. Kuurne-Brussel-Kuurne, Nokere Koerse, de E3 Saxo Classic, Dwars door Vlaanderen én de Ronde van Vlaanderen passeerden hier allemaal aan de deur. Dwars door Vlaanderen zelfs een keer vooraan en een keer achteraan! Tijdens de laatste twee wedstrijden werd ons dorp Schorisse en onze boerderij prachtig in beeld gebracht. Ik deelde al foto’s op Facebook, maar ik geef je ze hieronder in het groot. De koers doet heel wat kilometers op Maarkedal. Ik deelde enkele plaatsen, vooral in deelgemeente Schorisse, in 2019 in het bericht Schorisse in de koers. Ik deelde in 2021 een zelf in elkaar gestoken wandeling die heel wat hellingen aandoet: Wandeling de Ronde van Maarkedal. Vorig jaar postte ik het bericht Het wielervoorjaar van 2023.

Zondag 25 februari – Kuurne-Brussel-Kuurne

Woensdag 13 maart – Danilith Nokere Koerse

Vrijdag 22 maart – E3 Saxo Classic

Woensdag 27 maart – Dwars door Vlaanderen eerste passage mannen

Woensdag 27 maart – Dwars door Vlaanderen tweede passage mannen

Woensdag 27 maart – Helikopter boven Schorisse tijdens Dwars door Vlaanderen

Woensdag 27 maart – Beeld op tv van Schorisse en onze boerderij tijdens Dwars door Vlaanderen

Woensdag 27 maart – Dwars door Vlaanderen passage vrouwen

Zondag 31 maart – Ronde van Vlaanderen op een kleine km van onze boerderij

Zondag 31 maart – Ronde van Vlaanderen op een 300 meter van onze boerderij aan Kasteel Grootveld

Zondag 31 maart – Beeld op tv van de vendeliers uit Keerbergen op onze weide aan Kasteel Grootveld

Zondag 31 maart – Beeld op tv van Schorisse en onze boerderij tijdens de Ronde van Vlaanderen

Naast wielrennen beleefde ik nog andere sporten live. In oktober 2023 ging ik naar een groot sportevenement: het WK turnen in Antwerpen. Dat was een geweldige belevenis. In december 2022 woonde ik het Gymgala 2022 bij. Dat was meer een show en niet echt een competitie. Veel langer geleden, op 15 augustus 2012 ging ik met m’n zussen Valerie en Stefanie mee met de Jeugdraad van Maarkedal naar een voetbalwedstrijd van de Rode Duivels. Het was een vriendschappelijk duel tegen Nederland. Toen begon de populariteit rond de Rode Duivels enorm te stijgen, met de gouden generatie. Al haalden ze eigenlijk nooit goud. Al was ik zot genoeg om onze vlag een paar keer uit te hangen: Komaan Rode Duivels en Derde keer, goede keer? tonen dat mooi!

Een gedachte over “Nu het Vlaamse wielerseizoen er op zit… Paris 2024, here we come!

Plaats een reactie