Flashback friday

Wij houden van de Rode Duivels

Afgelopen dinsdag speelden de Rode Duivels tegen Israël. Alhoewel we al zeker geplaatst waren voor het EK, was de match toch nog belangrijk. We konden nummer 1 worden op de FIFA wereldranking. 13-10-2015 Duivels Fifa 1Het werd een heel spannende wedstrijd, die wij met het gezin vanuit onze zetel bekeken. Lekker warm in onze pyjama dicht bij de stoof, perfecte sfeer op een koude herfstavond. Het werd zowaar een echt feest want toen het 2 – 0 (we wonnen uiteindelijk met 3 – 1) was, hebben we onze vlaggen en een fles cava bovengehaald! Het is iets uniek – want sinds de ranking in 1992 voor het eerst werd ingevoerd, stonden maar 7 landen op nummer 1: Brazilië, Argentinië, Duitsland, Spanje, Italië, Frankrijk en Nederland – en iets om fier op te zijn want zo naast al die toppers nu ook op die eerste plaats mogen prijken, wauw! 13-10-2015 Duivels Fifa 1 bWij gingen helemaal uit de bol en waren zeker niet de enige: de wedstrijd werd in Vlaanderen gemiddeld door 1 746 261 (in heel België door 2 795 871) mensen bekeken, de tiende best bekeken voetbalwedstrijd van de Rode Duivels. De beste trouwens, en die match was echt indrukwekkend en razend spannend, was België tegen de Verenigde Staten, op het WK vorig jaar. Welgeteld 2 366 565 Vlamingen zagen België toen die thriller winnen!

Valerie, Stefanie en ik zijn drie jaar geleden, op 15 augustus 2012, met de Jeugdraad van Maarkedal naar een wedstrijd van de Rode Duivels geweest. Het was een vriendschappelijke tegen Nederland. Vanaf toen steeg de populariteit van de Red Devils enorm, zeker ook door de Duiveluitdagingen. Die 15e augustus luidde de eerste uitdaging: kleur België, je huis, het stadion, kleur alles rood. Dat werd ook gedaan. We zagen het al toen we toekwamen in het Koning Boudewijnstadion: op zich al heel indrukwekkend om te zien, dat stadion, maar dan zo nog met iedereen als één front, wauw! We genoten van de sfeer en van de match, die we wonnen met 4 – 2! Het is zeker een herinnering die we niet snel gaan vergeten. Voor altijd in ons hart en nu ook vereeuwigd in een blogbericht.

IMG_1479

O dierbaar België, o heilig land der vaad’ren,
Onze ziel, en ons hart zijn u gewijd,
Aanvaard ons kracht en het bloed van ons aad’ren,
Wees ons doel in arbeid en in strijd,
Bloei, o land, in eendracht niet te breken,
Wees immer u zelf, en ongeknecht,
Het woord getrouw dat g’ onbevreesd moogt spreken.
Voor Vorst, voor Vrijheid en voor Recht.
Het woord getrouw dat g’ onbevreesd moogt spreken.
Voor Vorst, voor Vrijheid en voor Recht.
Voor Vorst, voor Vrijheid en voor Recht.
Voor Vorst, voor Vrijheid en voor Recht.

2 gedachtes over “Wij houden van de Rode Duivels

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s