Flashback friday

WK turnen in Antwerpen

Op 7 oktober 2023 woonde ik samen met m’n beste vriendin Angela het WK turnen bij in het Sportpaleis in Antwerpen. Het jaar voordien waren we al naar het Gymgala 2022 geweest in de Lotto Arena. Nu het WK naar België kwam, was dat een unieke kans om er eens bij te zijn! Het was ook de bedoeling dat we Nina Derwael aan het werk zouden zien, maar zij was geblesseerd en kon niet deelnemen. We zagen wel de grootste gymnaste aller tijden haar zoveelste medaille winnen: de Amerikaanse Simone Biles!

Het Sportpaleis was tot in de nok gevuld voor de finales van de vloer, de ringen en het paard met bogen bij de mannen en voor de sprong en de brug met ongelijke leggers bij de vrouwen. Wij hadden speciaal deze dag uitgekozen omdat we gehoopt hadden Nina Derwael opnieuw wereldkampioene te zien worden. Jammer genoeg raakte ze geblesseerd aan haar schouder. We zaten op de tweede verdieping maar hadden toch een mooi zicht op alle actie. Op de grote schermen in het midden kon je ook alles goed volgen. We vonden het echt geweldig en enorm spannend om zo’n WK eens live mee te maken!

We waren heel blij dat Simone Biles wel van de partij was! Zij turnt al 10 jaar op wereldniveau en behaalde in Antwerpen 4 gouden medailles! In totaal werd zij al 23 keer wereldkampioene! Wij zagen hoe ze in het Sportpaleis op de sprong een zilveren medaille haalde. Het goud ging naar de Braziliaanse Rebeca Andrade.

Ook in de finale van de brug met ongelijke leggers kwam Simone Biles in actie. Hier kon ze geen medaille winnen – dit is haar minste toestel. Voor Nina Derwael is dit dan weer haar favoriete toestel. Maar zij kon er dus niet bij zijn. Het goud op dit WK ging naar een 16-jarige Chinese en het zilver naar een 16-jarige Algerijnse. Wij dachten dus meteen dat Nina heel hard zal moeten werken om er terug te staan naast deze piepjonge talenten.

Een gedachte over “WK turnen in Antwerpen

Plaats een reactie