Flashback friday, Throwback thursday

Die 60 aren op de Ganzenberg

Het blijft maar regenen. Af en toe krijgen we wel eens een paar mooie dagen, maar echt vast mooi weer zit er nog niet in. De bodems van de velden en weides drogen niet op, waardoor we daar nog niet veel werk gedaan krijgen. De mest is nog maar voor een klein deel uitgereden, en aan gras maaien kunnen we nog niet denken zonder 5 dagen mooi weer. We kunnen nu alleen maar dromen van beter, en terugkijken op hoe mooi het al is geweest. Zo heb ik enkele prachtige plaatjes van op die 60 aren op de Ganzenberg. Vaak noemen we dat een ambetante partij: lang nat en te klein. Maar er werden daar wel al mooie avonturen beleefd!

Het bovenstaande plaatje dateert van 16 mei 2016, dat toen verscheen in Eerste snede gras. Toen werd het gras geharkt door boerin Veerle – die ook op het tweede plaatje te zien is – en daarna kwam boer Herman het oprapen met z’n oude opraapwagen. Hij ging de kleine partijen oprapen om zo wat werk uit te sparen voor de loonwerker. Intussen, sinds 2019, hebben we zelf een grote opraapwagen waarmee we al ons gras zelf oprapen en inkuilen. Die oude opraapwagen hebben we nu al enkele jaren, sinds 2019, gebruikt om vers gras te voederen aan onze melkkoeien. Vorig jaar, in 2023, gebeurde dit wel niet.

Twee jaar geleden hebben we er half mei gekampeerd! M’n zus Stefanie en haar vriend Jeffrey hadden sinds dat jaar een daktent en dus moest die af en toe gebruikt worden! Nichtje Yara en ik gingen mee kamperen, op de gelijkvloers van de tent. 😉 Voordien waren er nog andere familieleden om te genieten van een hapje en drankje bij een gezellig vuurtje! Genieten! Hoe idyllisch is het hier niet in het prachtige Schorisse, in het hart van de Vlaamse Ardennen?!

Vorig jaar hebben we er niet gekampeerd, maar nam een filmproductie er wel enkele dagen hun “intrek”. Er werden opnames gemaakt voor de film “Laatste Ronde”, die momenteel in productie is. De bekendste acteur is Wim Opbrouck, die toen onderstaande foto deelde op z’n Instagram. “Niet Op Kantoor” zette hij er als commentaar bij. Inderdaad, op zo’n prachtige locatie voelt acteren zeker niet als werken! Zo idyllisch en zomers!

Plaats een reactie