Flashback friday

Gymgala 2022

Op zondag 18 december 2022 woonde ik samen met m’n beste vriendin Angela het Gymgala bij. We waren op weekend in Antwerpen en genoten met volle teugen van de magische kerstsfeer. Het was wel bibberen en beven want zaterdagavond en -nacht werd met -8°C de koudste nacht van het jaar. Opwarmen deden we met lekkere chocolademelk met Amaretto of Baileys en een heerlijke Luikse wafel. Er was ook vanalles indoor te doen en dus pikten wij ook enkele shows mee. Zo gingen we op zaterdag naar een musical en op zondag dus naar het Gymgala. Al enkele jaren keek ik er naar uit turnen eens écht live te zien. Want al jaren zit ik telkens achter het scherm volop te supporteren voor Nina Derwael. Van thuis uit zie je alles misschien het best, maar je hebt de sfeer en de spanning er niet zo bij. Na twee jaar corona werd het Gymgala terug georganiseerd en zag ik dé moment om Nina eindelijk eens echt helemaal live te zien!

Ik hou ervan om sport te volgen. Wereldkampioenschappen, Europese kampioenschappen, Olympische Spelen… Het is telkens vol spanning kijken en genieten! Ik kijk naar verschillende sporten: wielrennen, veldrijden, voetbal, basketbal, atletiek… De bekendste en meest bekeken sporten. Maar ik zie ook heel graag kunstschaatsen en turnen. In het kunstschaatsen blinkt Loena Hendrickx enorm uit, op het laatste WK werd ze zelfs vicewereldkampioene! In het turnen hebben we ook zo’n topper: Nina Derwael. Zij is Olympisch kampioene en tweevoudig wereldkampioene!

Op het laatste WK was Nina goed voor brons. Daar was ze blij mee, zeker na haar rustperiode, maar ze wil meer! Haar eerste grote doel is het volgende WK, van 30 september 2023 tot 8 oktober 2023. En dat vindt plaats in… Antwerpen! Een unieke kans dus voor alle Belgen om haar tijdens die grote wedstrijd aan het werk te zien. Ik zal het alvast niet missen want onze tickets zijn al besteld! Ja, wij gaan naar het WK turnen 2023! Ik kijk er enorm naar uit! Nina’s volgende grote doel zijn de Olympische Spelen in Parijs in de zomer van 2024. En eigenlijk is dat voor ons ook bij de deur. Het prijskaartje is daar wel een heel pak hoger. Of we daar raken, bekijken we nog.

Nu laat ik jullie nog eens mee nagenieten van het Gymgala 2022. Het werd een wervelende show waar ik heel vrolijk van werd! De foto’s zijn wel niet zo duidelijk want mijn smartphonecamera kon al die sprongen en salto’s niet aan! Nina Derwael stond centraal, maar we kregen heel wat talenten te zien. Niet alleen uit het toestelturnen of de artistieke gymnastiek maar ook uit de acrobatische gymnastiek (acrogym), het tumbling, het trampolinespringen… Het waren ook niet alleen Belgische toppers zoals Nina Derwael, Lisa Vaelen, Jutta Verkest, Tachina Peeters en Luka Van den Keybus maar ook internationale toppers zoals de Europese kampioen toestelturnen Brit Joe Fraser, de Europese en vicewereldkampioen trampolinespringen Fransman Allan Morante en de Nederlandse kampioene toestelturnen Naomi Visser.

Nina Derwael en Frank Zegels, danspartner voor één dans uit Dancing with the Stars
Lisa Vaelen aan de brug met ongelijke leggers
Joe Fraser aan de brug met gelijke leggers
Het tumbling ging heel erg snel, geen enkele foto gelukt
Alle jongens van het Belgische turnen
Alle meisjes van het Belgische turnen
Allan Morante aan het trampolinespringen, heel moeilijk op foto vast te leggen
Nina Derwael aan de balk met opkomend talent Yelena Devreker
Nina Derwael en Maureen Vanherberghen, die de show aan elkaar praatte
Naomi Visser aan de balk
Tot op het WK turnen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s