Throwback thursday

We melken al 9 jaar in onze carrousel

Hier ben ik weer, nu al voor de negende keer! Amai! M’n blog bestaat 8 jaar en toen was één van m’n eerste berichten Gelukkige 1e verjaardag, carrousel! Ik maakte er een traditie van: telkens rond z’n verjaardag post ik een bericht op m’n blog. Telkens met nieuwe foto’s of een nieuw weetje. Ook na 9 jaar weet ik nog wat te vertellen over onze melkcarrousel. We verblijven hier zo’n 3 uur per dag en beleven er dus steeds nieuwe avonturen. Gelukkig afgelopen jaar geen te wilde zoals waarover ik vertelde in Happy 7 carousel years, most of the time. Afgelopen jaar begon te carrousel wel wat te missen…

Onze kat hebben we trouwens al een jaar moeten missen, want over Witje schreef ik in 8 jaar in onze carrousel. Maar met de carrousel die mist, bedoel ik dat hij hier en daar mankeerde: de herkenning ging plots niet meer goed. Soms wel, soms niet, en op de duur meestal niet… Het was wel even zoeken wat het probleem nu juist was. Uiteindelijk werden verschillende kabels vervangen want er werd ergens een stuk gevonden waar door een rat aan gebeten was. Twee techniekers hadden er een paar uur werk aan maar het bleek uiteindelijk de juiste keuze om meteen alles te vervangen. Nadien hebben we geen problemen meer ondervonden.

Dus we melken nog steeds vlot. In cijfers is dit tussen de 95 en de 100 koeien per uur. Elk jaar vervangen we wel de tepelvoeringen en elk jaar komt een technieker trouwens een groot onderhoud doen. Zo blijft alles goed draaien. Ik deel dit jaar graag een foto van een nieuw record! Niets spectaculair eigenlijk, want het gaat niet om een melkrecord.

Al moet ik wel zeggen dat we vorig jaar, in 2022, het meest aantal liters gemolken hebben op één jaar tijd! We molken welgeteld 1 284 750 liter! Dat was meer dan 60 000 liter meer dan het jaar ervoor. We hebben niet echt een winterdiarree door de stal gehad zoals we in 2021 wel hadden. De koeien bleven een heel jaar vrij goed op peil. We zijn uiteraard heel blij hiermee!

Maar welk nieuw record werd dan gevestigd? Het was dan nog net exact op de negende verjaardag! Er kwamen 8 rode koeien na elkaar de carrousel op! In onze stal is slechts 1 op de 5 koeien roodbont. Wanneer er dus 8 na elkaar staan, is dat wel heel bijzonder! Ik had meteen m’n smartphone vast voor enkele foto’s! De eerste foto is een panoramafoto. Maar zo lijkt het alsof de carrousel niet rond is. De tweede is een gewone foto. Maar de 8 koeien konden er wel maar net op. Prachtig, toch?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s