Het boerenleven, Throwback thursday

Beweging rond en op de boerderij

Vorig weekend is het wielerseizoen echt van start gegaan! Zaterdag met de Omloop Het Nieuwsblad en zondag met Kuurne-Brussel-Kuurne. Normaal gaan we elk jaar naar de start van de Omloop en in de namiddag dan naar onze Eikenberg om de renners live aan te moedigen. Dit jaar zijn geen toeschouwers toegelaten aan de start en op de bergen. Gelukkig passeerde KBK zondag aan onze boerderij! Zo konden we toch juichen! Op onze boerderij bewoog er de afgelopen dagen ook heel wat: maandag was er drachtcontrole, dinsdag werden de stroboxen uitgemest en woensdag was onze hond Jefke jarig!

Zondag 28 februari 2021

Eerst passeerde de koers Kuurne-Brussel-Kuurne aan de voorzijde van onze boerderij. De renners kwamen namelijk Berg Stene beneden, passeerden dan het kasteel – één van dé bezienswaardigheden van Schorisse – en de kerk, waarna ze van de Zottegemstraat naar de Schorissestraat reden. Wij stonden hier achteraan onze boerderij te kijken. Toen de wielrenners aan onze voeten passeerden, had ik geen tijd meer om foto’s te nemen. We juichten volop naar de renners – of toch naar degenen die we herkenden: Komaan, Mathieu! Mathieu! Alléé!

Ik heb Mathieu Van der Poel dus wel niet op foto vastgelegd, maar dat deed ik eerder wel. Twee jaar geleden supporterden we namelijk voor hem tijdens Dwars door Vlaanderen op de Berg ten Houte. Hij won die wedstrijd uiteindelijk! Ik schreef er toen over in Schorisse in de koers. Dat die tijd waarin we écht live naar het wielrennen mochten gaan kijken maar snel terug is!

Maandag 1 maart 2021

Maandag was het terug de eerste maandag van de maand en dus was veearts Bart van de partij voor vruchtbaarheidsbegeleiding en drachtcontrole. Bij het controleren op dracht kwamen we bij koe Britney een opvallend beeld tegen. De scan toonde twee vruchtjes! Het gaat hier zo goed als zeker om een tweeling!

Koe Britney zit wel nog in een vroeg stadium: ze is nog maar 45 dagen drachtig. Het is dus nog afwachten hoe de dracht – de zwangerschap dus – verder zal verlopen. Het is de eerste keer dat ik een tweeling te zien krijg op de scan, het is dan ook nog maar een paar maanden dat we dit regelmatig doen. Ik vind het telkens spannend uitkijken naar de resultaten van m’n kunstmatige inseminaties!

Dinsdag 2 maart 2021

Op dinsdag hebben we alle stroboxen uitgemest en terug ingestrooid. Vorige maand vertelde ik over en toonde ik hoe dat juist allemaal in zijn werk gaat. Dat bericht kunnen jullie hier terugvinden. Vandaag toon ik dat onze honden ook hier van de partij zijn. Het is wel opletten want ze lopen soms in de weg. Maar we kunnen ze niet missen! Ze leven zich ook enorm uit, zoals in het filmpje hieronder dat ik op TikTok plaatste.

@dekoeienboerderij

Hondjes keuren de vers ingestrooide strobox voor de koeien goed. 🐶🎉 #dogs #farmlife #cows

♬ WITHOUT YOU – The Kid LAROI

Het was prachtig weer, de zon scheen de stal mooi binnen toen de poort – hier achter mij – open stond! Ook de windzeilen gingen al voor een groot deel naar beneden. Genieten! Zowel voor ons als voor de koeien uiteraard! Ook onze hond Tisha zag dat het goed was!

Achteraan op bovenstaande foto zie je onze John Deere trekker staan met de drijfmest injector. Inderdaad, ook de tijd van mest uitrijden, is er intussen terug, al is het op de meeste weiden en velden nog wachten tot het droog genoeg is.

Woensdag 3 maart 2021

Woensdag was onze hond Jefke jarig: hij werd 1 jaar! Vorig jaar stelde ik hem voor, en deelde ik schattige puppyfoto’s, in Maak kennis met ons Jefke. Afgelopen november postte ik het bericht Boerderijhondjes met enkele geweldige foto’s van onze trouwste viervoeters! Op Facebook verschijnen ze heel regelmatig, en woensdag ons Jefke dus ook.

Om af te sluiten heb ik nog een mooie foto van hoe onze dag ook elke dag eindigt… Het jongvee in de stroboxen krijgt z’n korreltjes… Toch een geweldig beeld! Een zalig gevoel ook, als alle koeien gemolken zijn, alle kalfjes melk hebben gehad en alle dieren hun eten bijgeschoven werd. Dit jongvee dan nog hun korrels… en dan gaat het licht uit! Tot morgen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s