Flashback friday

Start Omloop Het Nieuwsblad

Vorige zaterdag was het terug zover: de start van het Vlaamse wielerseizoen met de Omloop. Wij beleven die start al enkele jaren effectief aan de start in Gent. Eerst was dit op en rond het Sint-Pietersplein maar sinds 2016 wordt het startschot gegeven op de Emile Clauslaan, vlakbij ’t Kuipke. Daar wordt sinds vorig jaar van de teampresentatie een echt feest gemaakt! Je kan in de Floraliënhal ook alle teams bezoeken aan hun bussen. Verder toon ik enkele foto’s van de Omloop Het Nieuwsblad van de laatste jaren.

Dit jaar, op 24 februari 2018, was er enorm veel volk aan de start. Het was dan ook de moeite! Zowel de mannen- als de vrouwenploegen werden in ’t Kuipke voorgesteld aan het publiek. Eerst kwamen ze van een blauwe loper en dan verschenen ze vanuit de rook op de piste, op de tonen van een uptempo lied! Ambiance! Er werd naast het geluid ook op de verlichting gelet, wat het een totaalspektakel maakte. In de Floraliënhal kon je tot aan de bussen om de teams te groeten. Wij gingen een kijkje nemen bij Wanty en gingen nu eens niet met Frederik Backaert op de foto – dat deden we wel in november tijdens een gespreksavond van VIVES Roeselare, waar ook Yves Lampaert (Quick Step Floors) was.

Nu gingen we op de foto met Hilaire! Ik nam de foto, rechts staat m’n zus Stefanie en links m’n tante Kathleen. Net als Frederik heeft Hilaire ook feeling met de landbouw. Een gewone mens, en zo hebben we het graag.

IMG_9354

Vorig jaar, op 25 februari 2017, zagen we ’t Kuipke voor het eerst. Later in de koers gingen we met een hele bende op onze vaste plek op de Eikenberg supporteren. Dit jaar passeerde de koers daar echter niet, jammer, maar we keken uiteraard elders.

Over die vaste plek toonde ik trouwens al beelden, vanop de Omloop Het Nieuwsblad twee jaar terug, op 27 februari 2016. Toen kon Frederik niet meerijden en kwam hij ons vergezellen. Eerder waren we al in Gent voor de start. De teampresentatie vond toen nog gewoon buiten op een podium aan het SMAK plaats.

Drie jaar terug, op 28 februari 2015 gingen we voor het eerst naar de start, toen nog op het Sint-Pietersplein. De koers zelf zagen we niet echt goed want we gingen die dag vooral betogen met tractoren tegen de Programmatische Aanpak Stikstof. De andere koersen zagen we dan wel goed. Het hoogtepunt is altijd de Ronde van Vlaanderen, waar ik de voorbije jaren al een door de jaren heen bericht en een leuke video van plaatste. Het is hier meer dan duidelijk dat wij houden van de koers.

IMG_2048

Om dit koersbericht mooi af te sluiten, heb ik een prachtig beeld van Schorisse. Zo werd ons dorp en onze boerderij getoond op tv afgelopen zaterdag, wow!

IMG_9459_398

2 gedachtes over “Start Omloop Het Nieuwsblad

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s